Siyaset

Piyangodan Fatih Sakarya Çıktı!

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığı için geçtiğimiz gün yapılan temayül yoklamasının ardından temayül sonucuna göre ilk sıralarda yer alan isimler AK Parti Genel Merkezine mülakata çağrıldı. Mülakata çağrılan isimler arasında AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya’nın da olması eleştirilere neden oldu. Sakarya, teşkilat içindeki başarısız çalışmalarıyla sık sık gündeme gelmişti.

Piyangodan Fatih Sakarya Çıktı!
17-07-2024 10:27
SİVAS

Haber Merkezi

AK Parti Sivas Teşkilatı 31 Mart seçimlerinin ardından vekaleten idare edilen Merkez İlçe Başkanlığı için AK Parti Sivas Koordinatörü Halil Ürün başkanlığında temayül yoklaması yaptı. Temayülde 1. sırada Turan Gülbahar’ın ismi çıkardan ilk 6’daki isimler AK Parti Genel Merkezine mülakata çağrıldı.

Temayüle katılım sayısının çok düşük olması dikkatleri çekerken AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin işaret ettiği Turan Gülbahar’ın 1. sırada çıkması da gündem oldu. Temayülde Turan Gülbahar’ın ardından Hakan Beştepe, Yavuz Selim Çongar, Serdar Öz, Serkan Akgül ilk 5’te yer alan isimler olurken görev süresince yokları oynayan Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya’nın 6. Sırada olması da şaşkınlık yarattı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Sivas’tan hezimetle ayrılmasının en büyük sorumlularından birisi olarak gösterilen Fatih Sakarya’nın AK Parti Genel Merkezine mülakata çağrılması ise parti içinde huzursuzluk yarattı. Partiye gönül verenler, görevde olduğu sürece hiç çalışmadığını iddia ettikleri Fatih Sakarya’nın seçim sürecinde de sürekli şov yaptığını ve seçim sürecinde de partiye zarar verdiğini kaydetti. Özellikle 31 Mart seçimleri öncesi Ramazan ayı içerisinde iftardan 5 dakika önce kişisel şovlarına başladığı ifade edilen Fatih Sakarya’nın AK Parti İl Teşkilatı tarafından parti içinde tutulmaya çalışıldığı kaydedildi. Mevcut teşkilatın başarısız ve vurdumduymaz çalışmalarının seçimin kaybedilmesine yol açtığı vurgulanırken onca başarısızlığa rağmen aynı ekibin teşkilat içerisinde kalmaya devam etmesinin AK Parti’ye güç kaybettireceği olarak yorumlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER