Gündem

Prof. Dr. Ahmet Şengönül Cübbeyi Giydi!

Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından rektörlük devir teslimi gerçekleşti. Eski Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız makamı Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e devretti.

23-09-2024 12:40
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektörlük devir teslimi gerçekleşti. Rektörlüğe atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül gerçekleşen devir teslim töreniyle rektörlük koltuğuna oturdu.

AHMET HOCANIN YANINDAYIZ

Devir teslim töreninde konuşan eski rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerinde rektörlüğe kadar yükseldiğini ifade ederek, “Sivaslıyım, bu şehre bir vefa borcumuz vardı.  Şimdiye kadar da ekip arkadaşlarımızla birlikte hizmet vermeye çalıştık. Bugün Ahmet hocam rektör olarak göreve başlıyor. Rabb'im hayırlı uğurlu etsin. Şehrimize, üniversitemize hayırlı olsun. Tüm üniversite personelimize, öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize, çalışanlarımıza hepsine ben teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde siyasi partilerimize, STK'larımıza, valilerimiz başta olmak üzere, belediye başkanlarımıza ve tüm idarecilerimize çünkü biz ne zaman üniversite adına bir şey istediysek, her şeyi hiç üşenmeden yaptılar, büyük bir mutlulukla yaptılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Şehrimize, üniversitemize hayırlı olsun. Ahmet Hocamızı da tebrik ediyorum. Yapabileceğimiz ne varsa yanındayız. Bizim rektörümüzdür.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZE VE ŞEHRİMİZE HİZMET EDECEĞİZ

Rektörlük makamına oturan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, rektörlüğe atanmış olmanın onurunu ve sorumluluğunu yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şengönül, “Bu önemli görevi devralırken, Üniversitemizi daha ileriye taşımak için büyük bir azimle çalışacağıma ve bu süreçte tüm akademik ve idari kadromuzla birlikte el ele vererek Üniversitemizi daha güçlü bir konuma getireceğimize yürekten inanıyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ülkemizin köklü eğitim kurumlarından bin olarak, bilimsel araştırmalarda, eğitimde ve topluma hizmette öncü bir rol üstlenmektedir. Bizler de bu mirası daha ileriye taşımak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin adını daha fazla duyurmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte Yüce Devletimizin hassasiyetlerine uygun olarak akademik özgürlük, şeffaflık, iş birliği ve yenilikçilik ilkelerimizden taviz vermeden hareket edecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz Aynı zamanda, öğrencilerimizin entelektüel gelişimine katkı sunacak sosyal ve kültürel projelere de destek olmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere taşıyarak ve Sivas ilimize katkı sağlayacak girişimlerimiz gerçekleşecek ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için durmadan çalışacağız.” şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER