Yaşam

PROJE İHALESİ TAMAM

PROJE İHALESİ TAMAM

PROJE İHALESİ TAMAM
07-02-2017 08:25

Belediye Başkanı Sami Aydın´ın en önemli projelerinden birisi olan Kuzey Çevreyolunun Proje ihalesi yapıldı. Uzun süredir gündemde olan 21 kilometrelik yolun 64 milyon lira mal olması planlanıyor.

Erhan CEYLAN/

Her geçen gün artan sanayi hacmi, ekonomi potansiyeli ve kamu yatırımlarıyla Anadolu´nun parlayan yıldızı konumunda olan ilimizde hava, kara ve demiryolu ulaşımına yönelik yatırımlar artıyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ın İstikbal Projeleri arasında yer alan Kuzey Çevreyolunun proje ihalesi gerçekleştirildi.

Hükümet desteğiyle yapılacak olan proje hakkında bilgi veren Karayolları 16. Bölge Müdür yardımcısı Celil Gümüşer, 21 kilometre uzunluğundaki yolun proje bedelini 64 milyon lira olarak açıkladı.

Uzun süredir kent gündeminde olan Sivas Kuzey Çevre Yolunun 2014 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nın oluru ile karayolları yol ağına alındığını vurgulayan Gümüşer, ?21 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevreyolu Projesinin bedeli 64 milyon liradır. Kılavuz plan Genel Müdürlüğümüzce onaylanmış ve ihale edilmiştir. Proje ihalesinin 2´inci kısmı ise 19 Ocak tarihinde gerçekleştirilmiştir. İlki ön yeterlilik olmak üzere ikinci kısım ihalede firmalardan mali teklifler alındı. Herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadığı takdirde bölgede Mayıs ayında proje çalışması başlatılacak? dedi.

TRAFİĞE ÖNLEM

Bölge Trafik Müdürlüğü civarından başlayıp Meraküm Dağı´nın eteğinden devam ederek Organize Sanayi Bölgesi´nden sonra Erzincan çevre yolu ile birleşecek olan Kuzey Çevreyolu Projesinin, kentte yaşanan trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltması öngörülüyor.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER