Yaşam

PROTOKOLE ÇİF KÖFTELİ HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

PROTOKOLE ÇİF KÖFTELİ HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

PROTOKOLE ÇİF KÖFTELİ HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ
06-02-2017 08:24

            Nurettin ÇUKURYURT

 Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği üyesi aşık ve ozanlar,  Faslı muhabbet programında Vali Davut Gül´ün de yer aldığı protokole Halk müziği ziyafeti verdi, çif köfte ikramında bulundu.

Aşıklar Derneğinde gerçekleştirilen programa Vali Davut Gül, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Belediye meclis üyesi Erdoğan Yuvacı, resmi kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı.

Programın açı konuşmasını yapan Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, bu günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ?Dernek olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar beraber ve kardeş olma anlamında kültürümüzün zenginliğini katarak katkı sağlamaya çalıştık. Kültür derneğimizin bu güzel mekanın8da var olduğumuzun bir ifadesi olarak burada bulunmaktayız. Kültürümüz bizleri kadirşinas bir toplum haline getiren çalışmalardan birisidir. Çok kısıtlı imkanlar olsa da üstlendiğimiz görevin ciddiyetini bilerek devletimiz, milletimiz ve halkımızla bütünleşerek çalışmalarımıza devam ediyoruz?dedi.

İlk kez Aşıklar ve fasıl heyeti üyeleriyle bir araya geldiğini ifade eden Vali Davut Gül ise, derneğin güzel bir mekanı olduğunu dile getirerek Sivas´ın kültür zenginliğini, aşıklar, ozanlar ve fasıl heyeti ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini ifade etti.

Konuşmaların ardından aşıklar, ozanlar ve Fasıl Heyeti Türk Halk Müziği topluluğu protokole Halk müziği ve Sivas deyişleri ziyafeti verdi, çift köfte ikramında bulundu.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER