Gündem

Reha Kars Projelerini Açıkladı

MHP Sivas Belediye Başkanı Adayı Reha Kars programda yaptığı açıklamada başkan seçildiği takdirde hayata geçirecekleri projelerden bahsetti.  

Reha Kars Projelerini Açıkladı
27-01-2024 13:23
SİVAS

Demet KA­RA­KUŞ

Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si(MHP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Aday ta­nı­tım top­lan­tı­sı dü­zen­len­di. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Adayı Reha Kars parti teş­ki­la­tı ve basın men­sup­la­rı ile bir araya geldi. MHP Sivas Mil­let­ve­ki­li Ahmet Öz­yü­rek’te prog­ra­ma ka­tı­lım gös­ter­di.  Prog­ram­da  ko­nu­şan MHP Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Reha Kars, önce ken­di­si­ni ta­nı­ta­rak ar­dın­dan ise ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri pro­je­ler­den bah­set­ti.

HAK­KETTİĞİ KON­FO­RU SİVAS­LI­LA­RA SU­NA­CAK ÇOK GÜZEL PRO­JE­LERİMİZ VAR

Kars, “Eği­ti­me katkı an­la­mın­da bil­gi­ye eri­şim­de ço­cuk­la­rı­mı­za yö­ne­lik ma­hal­le­le­ri­mi­ze yö­ne­lik pro­je­miz var. Ay­rı­ca bil­di­ği­niz gibi tek bir has­ta­ne­miz var. Ma­ale­sef in­san­la­rın bir­ço­ğu yani he­pi­miz bu­ra­la­ra zo­run­lu kı­lın­mış gibi bir du­rum­da ka­lı­yo­ruz. Buna yö­ne­lik ola­rak 5393 sa­yı­lı Be­le­di­ye­ler Ka­nu­nu'nun yetki ve so­rum­lu­luk­la­rı içe­ri­sin­de 14. madde ka­nu­ni yet­ki­ye da­ya­na­rak sağ­lık ala­nın­da da bir takım hiz­met­le­ri­miz ola­cak. Bunu bu­ra­dan siz­ler­le pay­la­şı­yo­rum. Eği­tim ala­nın­da yine söy­le­miş­tim. Çok fark­lı hiz­met­le­ri­miz ola­cak. Özel­lik­le ma­hal­le­ler­de tes­pit et­ti­ğim bazı be­lir­li ma­hal­le­ler­de an­lı­yor­su­nuz. Ora­lar­da ço­cuk­la­rı­mı­za yö­ne­lik mut­lak su­ret­le eği­tim ala­nın­da çok fark­lı pro­je­le­ri var. Yeni bir şey söy­le­me­ye­ce­ğim esa­sın­da. Başka şe­hir­ler­de başka il­ler­de uy­gu­la­nan proje ama bizim şeh­ri­miz­de ma­ale­sef ki geç ka­lın­mış pro­je­ler var. Üret­ken be­le­di­ye­ci­lik viz­yo­nu­muz­la ve an­la­yı­şı­mız­la şeh­ri­miz­de tarım ve zi­ra­at alan­la­rın­da ha­zır­la­dı­ğı­mız çok güzel pro­je­le­ri­miz var. Çift­çi­miz­le or­tak­la­şa ya­pa­ca­ğı­mız çok güzel pro­je­le­ri­miz var. Tarım alan­la­rı­nı imara aç­mak­tan zi­ya­de el­ve­riş­li tarım alan­la­rı­nı, imar alanı değil, mü­ca­vir alanı da de­di­ğim ama be­le­di­ye alan­la­rı içe­ri­sin­de sahip ol­du­ğu­muz tarım el­ve­riş­li alan­lar­da, çift­çi­miz­le, şehir eko­no­mi­si­ne, on­la­ra ka­zanç sağ­la­ya­cak, şehir katkı sağ­la­ya­cak bir­çok pro­je­miz var. Kül­tür ve tu­rizm ala­nı­na bi­li­yor­su­nuz ha­va­li­ma­nı­mız var. Yük­sek hızlı tre­ni­miz de var artık. Bu­nun­la be­ra­ber ben göz­lem­li­yo­rum ki şeh­ri­mi­zin di­na­mik­le­ri Ko­nuy­la il­gi­le­nen di­na­mik­ler el­bet­te buna zırh ver­mek is­ti­yor­lar. Biz buna çok daha fazla hız ve­ril­me­si­ni sağ­la­ya­ca­ğız, katkı sağ­la­ya­ca­ğız. Bu­nun­la da ala­ka­lı pro­je­le­ri­miz var. Ula­şım ala­nın­da Si­vas­lı­ya bu­ra­dan söy­lü­yo­rum. Hak­ket­ti­ği kon­fo­ru şim­di­ye kadar şehir içi gör­me­di­ği, ma­ale­sef gö­re­me­di­ği kon­fo­ru on­la­ra su­na­cak çok güzel pro­je­le­ri­miz var. Si­vas­lı ol­ma­nın ay­rı­ca­lı­ğı on­la­ra his­set­ti­re­ce­ğiz. Gü­ven­li ve huzur şerif, hu­zur­lu bir şehir an­la­mın­da bir çok pro­je­miz var’’ dedi.

SU SO­RU­NU ÇÖ­ZÜ­ME KA­VUŞ­TU­RU­LA­CAK

Reha Kars, “ Sivas'ın en az yirmi yıl­lık ge­le­ce­ği­nin bu­gün­den plan­lan­ma­sı­nı ve güven al­tı­na alın­ma­sı­nın ge­rek­li­li­ği­ne, bunun da ancak ve ancak plan­lı ge­liş­mey­le, akıl­la Ma­te­ma­tik­le, bil­giy­le, li­ya­kat­le ve şeh­rin somut so­run­la­rı­na yö­ne­lik doğru ön­gö­rü­lü yak­la­şım­lar­la ola­bi­le­ce­ği­ne tüm kal­bim­le ina­nı­yo­rum. Ve bunun ger­çek ma­na­da ic­ra­ata dö­nüş­me­si­ni is­ti­yo­rum. Yani bir takım şey­ler ma­ale­sef ki ke­li­me­ler­den ka­lı­yor. Lafta ka­lı­yor. Ama biz bunu ic­ra­ata dö­nüş­tür­mek için varız. Hu­zur­la­rı­nız­da­yız. Bu an­lam­da şeh­ri­mi­ze ya­pıl­ma­sı ge­re­ken ön­ce­lik­li hiz­met­ler ola­rak gör­dü­ğü­müz bazı ana konu baş­lık­la­rı­nın or­ta­ya koy­du­ğu­muz zaman et­ti­ği­miz so­run­la­rı siz­ler­le pay­la­şa­ca­ğım. Ve bu so­run­la­rı olan yak­la­şım ve çö­züm­le­ri­mi­zi de ana baş­lık­lar ha­lin­de siz­le­re su­na­ca­ğım. Şimdi şehir adına bizim için en önem­li sorun hayat kay­na­ğı­dır, yaşam kay­na­ğı­mız ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Bu da nedir? El­bet­te ki sudur. Çünkü su hayat kay­na­ğı­dır, yaşam kay­na­ğı­dır. Tarih bo­yun­ca bütün me­de­ni­yet­ler bir suyun et­ra­fın­da baş­la­mış­tır. Kül­tür, yer­leş­ke, sos­yal hayat, ula­şım ora­lar­da ge­liş­me­ye devam et­miş­tir. Do­la­yı­sıy­la bizim şeh­ri­miz adına, Sivas'ımız için be­lir­le­di­ği­miz bi­rin­ci sorun yaşam kay­na­ğı olan su prob­le­mi­miz­dir. Buna fark­lı mü­hen­dis­lik yak­la­şım­la­rı­mız­la çözüm üret­ti­ği­mi­zi bil­me­ni­zi is­te­rim. İkinci soru hani su der­ken sa­de­ce temiz su içme suyu kul­lan­ma suyu ola­rak da dü­şün­me­yin. Alt­ya­pıy­la da ala­ka­lı ak­lı­nı­za ge­le­bi­lecek her şey ön­ce­lik­li bi­rin­ci he­def­tir. Bunu yap­tık­tan son­ra­ki ikin­ci ön­ce­lik pla­nı­mız­da ise şeh­ri­miz­de­ki tra­fik so­ru­nu ve çö­zü­mü var. Daha sonra orada sos­yal ha­ya­tı can­lan­dır­ma­nız için imar ya­pa­bil­me­niz için oraya ula­şı­mı sağ­la­ma­nız ge­re­ki­yor. O  yüz­den de ikin­ci ön­ce­li­ği­miz ula­şım so­ru­nu. Peki ula­şı­mı da çöz­dük­ten sonra hangi yani in­sa­nın şöyle dü­şü­nün, he­pi­mi­zin top­lum­sal ha­ya­tın­da­ki hi­ye­rar­şik ve düzen ya­pı­sı­na göre man­tık çer­çe­ve­sin­de akım çer­çe­ve­sin­de bir ma­te­ma­tik­le bu prob­lem­le­ri tes­pit ettik. Ona göre de çö­züm­ler üret­tik. Üçün­cü tu­run­da de­di­ğim gibi imar so­ru­nu­muz var’’ diye ko­nuş­tu.

İŞSİZLİK SO­RU­NU KO­NU­SUN­DA PRO­JE­LERİMİZ VAR

Kars, “İşsiz­lik so­ru­nu ve is­tih­dam prob­le­mi var. Bu an­lam­da da yerel yö­ne­tim ola­rak üret­ken be­le­di­ye­ci­lik viz­yo­nu­muz­la çok daha yeni fark­lı, do­lay­lı ve di­rekt yani in­di­rek ve di­rekt demem daha doğru olur. Fark­lı yak­la­şım­lar­la şeh­ri­miz­de­ki olan is­tih­da­mı art­tı­ra­rak iş bir­li­ği mi­ni­mi­ze et­me­ye ça­lı­şa­ca­ğız. Bunun için de fark­lı yak­la­şım çö­züm­le­ri­miz var. Bir diğer ge­çe­lim. Sı­ra­la­may­la bir­lik­te. Peki in­san­la­ra is­tih­dam da ver­dik. On­la­ra iş ver­dik. Para ka­zan­ma­la­rı­nı sağ­la­dık. Bu du­rum­da in­san­la­rın en büyük ih­ti­ya­cı, hal­kı­mı­zın en büyük ih­ti­ya­cı nedir? El­bet­te ki bir konut sa­hi­bi ol­mak­tır. Biz ona konut di­yo­ruz ama esa­sın­da ben on­la­ra yuva ola­rak ba­kı­yo­rum Çünkü yuva ke­li­me­si bi­li­yor­su­nuz yak­la­şık bir yıl olmak üzere altı Şubat dep­rem­le­ri­ne çok az bir zaman kaldı. Tek­rar­dan hep be­ra­ber ha­tır­la­ya­ca­ğız. Ye­ni­den dep­re­min ha­ya­tı­nı­za neler ge­tir­di­ği­ni ya da ha­ya­tı­mız­dan neler gö­tür­dü­ğü­nü hep be­ra­ber idrak ede­ce­ğiz. O yüz­den yuva di­yo­rum. Çünkü yu­va­lar Sev­gi­mi­zi, coş­ku­mu­zu, üzün­tü­mü­zü sa­mi­mi­yet­le ya­şa­dı­ğı­mız as­lın­da tez­ler. Do­la­yı­sıy­la in­san­la­ra şeh­ri­miz­de olan yuva edin­me­le­ri için daha kolay ve daha ucuza yu­va­lar edin­me­le­ri için şeh­ri­miz­de­ki paha konut so­ru­nu­nu çöz­me­ye yö­ne­lik de yak­la­şım­la­rı­mız ol­du­ğu­nu bil­me­ni­zi is­ti­yo­rum’’ şek­lin­de ko­nuş­tu.

VA­TAN­DA­ŞIN HA­YA­TI­NA DİREKT TEMAS EDECEK BİRÇOK UY­GU­LA­MA­MIZ VAR

 Aday Reha Kars, “Bunun yanı sıra ener­ji ala­nın­da ben bir ma­ki­ne yük­sek mü­hen­di­si ola­rak söy­lü­yo­rum. Ener­ji benim uz­man­lık ala­nım. Ana da­lım­dır. O yüz­den Sivas'ta ya­pa­ca­ğı­mız çok fark­lı ve bunu da sa­de­ce yap­mak­la kal­ma­ya­cak. Ora­dan an­la­dı­ğı­mız kadar ve ge­li­ri şehre kat­tı­ğı­mız, eko­no­mik fay­da­yı hal­kı­mız­la pay­la­şa­cak bir­çok ener­jik pro­je­miz var. Tabii ça­ğı­mız artık di­ji­tal bir çağ. Bu an­lam­da da gün­de­lik ya­şan­tı­mı­za ilk geç­me­si gerek ama şim­di­ye kadar ha­ki­ka­ten de çok geç ka­lı­nan bir takım gözle gö­rü­lür, va­tan­da­şın ha­ya­tı­na di­rekt temas edecek bir­çok uy­gu­la­ma­mız var. Di­ji­tal ala­nı­mız­da bir dev­rim­ci­lik an­la­mın­da söy­lü­yo­rum size. Bunun yanı sıra spor ala­nın­da fark­lı et­kin­lik­le­ri­miz ola­cak. En­gel­siz yaşam için on­la­rın sos­yal ya­şam­la­rı için, de­ğer­li kar­deş­le­rim için söy­lü­yo­rum. Onlar adına da ha­zır­la­dı­ğı­mız pro­je­ler var. Ka­dın­la­rı­mı­zın eko­no­mik ha­ya­tı­na katkı an­la­mın­da yine bir pro­je­miz var. Yine ça­ğı­mı­za uygun, çok daha kolay, çok daha rahat, kat­kı­sı da çok daha yük­sek ola­bi­lecek şe­kil­de bir yak­la­şım­la gü­nü­müz ti­ca­re­ti­nin ge­re­ği yak­la­şı­mıy­la on­la­ra uy­gu­la­ya­ca­ğı­mız yak­la­şım­lar ve pro­je­ler var Yine sos­yal ve be­le­di­ye­ci­lik an­la­mın­da bi­li­yor­su­nuz ili­miz­de hay­van ba­rı­na­ğı var. Ben hay­van ke­li­me­si­ni kul­lan­mak­tan bile im­ti­na edi­yo­rum. Onlar bi­li­yor­su­nuz Allah'ın ya­rat­tı­ğı din­siz var­lık­lar. Ve biz­ler önce in­sa­ni duy­gu­lar­la da sonra da di­ni­miz on­la­ra mer­ha­met etmek zo­run­da­yız. Çünkü on­la­ra mer­ha­met edi­niz ki gök­ler­de­ki ve siz­le­re mer­ha­met etsin diyen bir di­ni­miz var. Bu an­lam­da mev­cut hay­van ba­rı­na­ğı­nı çok daha mo­der­ni­ze ede­ce­ği­miz şe­kil­de, ora­da­ki ça­lı­şan­la­rı çok daha fark­lı bir im­kan­lar su­na­ca­ğı­mız şe­kil­de is­mi­ni de De­ğiş­ti­re­rek orayı kedi ve köpek ba­rı­na­ğı is­mi­ni verip daha mo­dern, daha etkin şeh­ri­mi­ze ya­kı­şır, Si­vas­lı­ya ya­kı­şır bir hiz­me­te ala­cak şe­kil­de bir pro­je­miz ola­cak’’ dedi.

sivas son da­ki­ka    sivas eksp­res, ekspres.​com eksp­res  haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER