Ekonomi

Rekor Artış Olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dikkat çekici bir detaya vurgu yaparak yükselişin devam edeceğini belirtti.

Rekor Artış Olacak
09-06-2024 12:33
SİVAS

Haber Merkezi

Son günlerde dolardaki yükselişin yavaşlamasıyla ilgili olarak ünlü ekonomist Selçuk Geçer, önemli bir detaya dikkat çekti.

Merkez Bankası, enflasyon ve kur ile mücadele kapsamında faiz artışı ve parasal sıkılaşma politikaları uygulamıştı. Enflasyonun geçmiş dönemdeki hızlı artışının yavaşlamasına rağmen devam ettiği gözlemleniyor. Dolar/TL kuru ise Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 50'ye çıkarması sonucunda mevduat ve borsaya olan ilgiyi artırdı.

DOLAR VE ENFLASYON İKİLEMİ

Dolar ve enflasyon arasındaki denge süreci, son zamanlarda büyük önem taşıyor. Enflasyon oranı yıllık bazda %70'e kadar yükseldi ve bu artışın eski ekonomi politikalarıyla ilişkili olduğu belirtiliyor.

Ancak Mehmet Şimşek'in yeni politikalarıyla yükselişin önüne geçildiği ifade ediliyor. Peki enflasyon oranındaki düşüş devam edecek mi?

Dolar/TL kuru ise gelecekte ne yönde ilerleyecek? Bu konuda görüş bildiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, önemli açıklamalarda bulundu.

“YÜKSELİYOR”

Geçer, enflasyonun yükseldiği algısının yerine şu anda doların durduğunu ve bunun enflasyonu artırdığını belirtti. Kamu harcamaları ve zamların etkisiyle ticaret erbabının ürünleri 30 TL değil, aslında 45 veya 50 TL gibi fiyatlandırdığını ifade eden Geçer, yurt dışından mal getiren veya ham madde ithal edenlerin fiyatlamalarının da bu durumu ortaya koyduğunu söyledi.

MERKEZ BANKASI’NDAN ENFLASYON MESAJI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, son dönemde Türk lirasına olan güvenin arttığını ve bu durumun tasarrufları ve finansal varlıklara yönelimi hızlandırdığını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER