Eğitim

Rektör Kul, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na katıldı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna konuşmacı olarak katıldı.

Rektör Kul, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na katıldı
29-09-2024 15:16
SİVAS

HABER MERKEZİ/

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (  SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna konuşmacı olarak katıldı. 

Türkiye ve Özbekistan arasında eğitim alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, mühendislik eğitimi ile sektör arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değindi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen programda konuşan Kul, gerçekleştirdiği sunumda SBTÜ müfredatında uygulanan, son dönemi özel sektörde staj eğitimini kapsayan 3+1 ve 7+1 eğitim sisteminden örnekler verdi. Kul, staj eğitimi dışında, sürekli gelişen ve yenilenen bir alan olarak mühendislik eğitiminde ders müfredatlarının da güncel kalabilmesi için endüstrinin ihtiyaçlarına göre planlanmasının önemine değindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER