Yaşam

REKTÖRÜN ÖNEMLİ ESERİ

REKTÖRÜN ÖNEMLİ ESERİ

REKTÖRÜN ÖNEMLİ ESERİ
27-11-2017 07:57

OKULDA TEORİK, OTELDE PRATİK

13 Akademik, 6 idari personeli olan Turizm Fakültesi´nde okuyan 351 öğrenciye verilen teorik eğitime pratik katkısı yapacak olan Uygulama oteli´nde, standart odaların fiyatı 60, Suit odalar 80 ve VİP odalarda 100 liradan başlayan fiyatlarla konaklama yapılabilecek.

Gökhan KARA/

Cumhuriyet Üniversitesi´nde, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız´ın eseri olan Mihmandar Oteli, önceki gün il protokolüne verilen kahvaltı ile hizmete girdi.

Göreve geldikten sonra bir çok çalışmaya imza atan Rektör Yıldız´ın girişimleri sonucu Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, Haziran ayında Turizm Fakültesi´ne dönüştürülmüştü. Sivas´ın turizm yönünden gelişmesine de önemli katkı sağlayacak Fakülte´de okuyan 351 öğrenciye verilen teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim imkanı da sağlayacak olan 92 odalı 200 yatak kapasiteli Mihmandar adı verilen Uygulama Oteli, önceki gün Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ile bazı protokol ve basın mensupları ile Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk´ün de katıldığı kahvaltı ikramıyla hizmete girmiş oldu.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, otelin Turizm Fakültesi öğrencilerinin daha iyi bir eğitim almalarını sağlayacağını belirterek, otelin halka açık olacağını ve isteyen herkesin kalabileceğini vurguladı.

Turizm Fakültesi tarafından işletilecek ve öğrencilerin pratiklerini geliştirmelerine zemin hazırlayacak olan uygulama oteli kampüsün kuzeyinde yüksek bir yerde yapılmış olmasından dolayı, Sivas manzarasına da sahip bulunuyor.

ÖĞLE YEMEĞİ 6 LİRA

Yemekleri Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından yapılmakta olan otelde yine öğrencilerin servis edeceği öğle yemeği fiyatının öğrenciler için 6, personel için de 12 lira olduğu kaydedildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER