Sağlık

SAĞLIK MERKEZİNE UZAKLIK TEPKİSİ

SAĞLIK MERKEZİNE UZAKLIK TEPKİSİ

SAĞLIK MERKEZİNE UZAKLIK TEPKİSİ
04-05-2017 07:58

Nurettin ÇUKURYURT

                Gökmedrese Aile Sağlığı Merkezi´nin, eski devlet hastanesi idari binasına taşınmasına, merkezden sağlık hizmeti alan vatandaşlar tepki gösterdi.

                Sağlık hizmetlerinde ilk adım olan ve eski adıyla ?Sağlık Ocağı? olarak bilinen Gökmedrese Aile Sağlık Merkezi geçtiğimiz günlerde, kale projesi kapsamında yıllar önce eski Karayolları Bölge Müdürü Hamdi Karlıoğlu´nun babasının bağışladığı binanın yıkılacak olması nedeniyle eski SSK ve Devlet hastanesi olarak anılan, yeni Numune Hastanesi ek binasının idari birimlerinin bulunduğu binanın birinci katına taşınmıştı.

                Merkezdeki nüfusun yoğun olarak bulunduğu Camii-Kebir, Kaleardı ve Örtülüpınar Mahallesi´ne hizmet veren Gökmedrese Aile Sağlığı Merkezi´nin taşınmasına ?uzak? diye tepki gösteren semt sakinleri ??Bölgede çok yaşlı insan var, çok uzağa gitti, daha merkezi bir yere taşınsaydı iyi olurdu, sıkıntı çekiyoruz? dediler.

                ?DAHA MERKEZİ YER OLSUN?

                Gökmedrese Sağlık Merkezi´nin, her üç semtin ortasında bulunan Gökmedrese civarında bir bina kiralanması yönünde yapılan çalışmaların olumsuz sonuçlanmasına da tepki gösteren semt sakinleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün soruna kalıcı bir çözüm getirmesini istiyorlar.

                BAŞKAN´DAN KONAK İSTEDİLER

                Öte yandan her üç semtin mahalle muhtarları ve sağlık ocağı yetkililerinin, yıkılacak olan Gökmedrese Aile Sağlığı Merkezi´nin yerine kale projesi kapsamında Belediye´nin yapacağı konaklardan birisini istemek için Belediye Başkanı Sami Aydın´a başvurdukları öğrenildi. Başkan Aydın´ın, kiraya verileceğini söylediği, yeni konaklardan bir tanesinin Sağlık Merkezi´ne verilmesine  karşı çıkması da eleştirilere yolaçtı.

                DANIŞMA TEPKİSİ DE VAR

                Bu arada, yeni yerine taşınan Gökmedrese Aile Sağlığı Merkezi´nde, Danışma bürosunun ilk kattaki koridorun en sonuna konulması da eleştirilere yolaçtı. Semt sakinleri, merkeze gidenlerin kayıt için ilk olarak Danışma´da işlem yaptırdıklarını belirterek ?Koridorun sonuna konulması çok anlamsız. Girişte bir yerde olmasını istiyoruz? dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER