Sağlık

Sağlık Okuryazarlığı Sağlık Kalitesini Arttırıyor

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Merve Gül Dolmuş Dirican, sağlık okuryazarlığının sağlık hizmetlerinin karşılanması noktasında vatandaşlara önemli kazanımlar sağladığını söyledi. Dirican, sağlık okuryazarlığının artmasıyla birlikte sağlıkta kalitenin de artacağını aktardı.

04-10-2024 13:35
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Sivas Ekspres sosyal medya hesaplarından her Perşembe saat 20.00’de yayınlanacak Önce Sağlık programı sağlıkla ilgili gelişmeleri ekranlara taşıyacak.

Sosyolog Ziya Soybayraktar’ın moderatörlüğünde her hafta farklı konu ve konuklarla ekrana gelecek olan Önce Sağlık programının ilk konuğu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Merve Gül Dolmuş Dirican oldu.

Uzman Dr. Merve Gül Dolmuş Dirican sağlık okuryazarlığıyla ilgili bilgiler verirken sağlık okuryazarlığının artmasıyla birlikte sağlıkta kalitenin de artacağını aktardı.

Sosyolog Ziya Soybayraktar ise sağlık okuryazarlığının artmasıyla birlikte sağlık çalışanlarının da hastalara daha çok zaman ayırabileceğini, hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının daha kaliteli hizmet vereceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER