Gündem

?SAHAYA İNİN, DİNLEYİN, TEDAVİ EDİN?

?SAHAYA İNİN, DİNLEYİN, TEDAVİ EDİN?

?SAHAYA İNİN, DİNLEYİN, TEDAVİ EDİN?
14-02-2019 07:58

Vali Salih Ayhan, yeni yılın ilk Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu´nda bürokratlara ardı ardına talimatlar vererek ?Sahaya inin, dinleyin ve tedavi edin? dedi.

?ÖNEMLİ OLAN UYGULAMA?

Şehirdeki kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele toplantısında alınacak kararlardan çok önemli olanın sahada bu kararların uygulanabilirliği olduğuna işaret eden Vali Ayhan, ?İlletin pençesine düşmüş gençleri tedavi edemiyor, farkına varamıyorsak toplantı yapmanın bir hükmü yok. Sahaya inin, onları fark edin, dinleyin tedavi edin? dedi.

Erhan CEYLAN/

Vali Salih Ayhan, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bürokratlara ardı ardına talimatlar vererek, ?Sahaya inin, dinleyin ve tedavi edin?dedi.

Türkiye´de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul toplantısının Sivas ayağı Vali Salih Ayhan başkanlığında yapıldı.. İl Özel İdare Encümen Salonu´nda şehirdeki kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla dün gerçekleştirilen toplantıda Vali Ayhan, ardı ardına talimatlar verdi.

Yeni yılın ilk toplantısında daha önce alınan kararlar, devam eden uygulamalar ile planlanan çalışmalar değerlendirildi, Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay katılımcılara bağımlılık ile mücadele hakkında sunum yaptı.

İl genelinde paydaş kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar ve alınan önleyici tedbirlerin anlatıldığı değerlendirme toplantısında gerçekleştirilen sunumların ardından konuşan Vali Salih Ayhan, "Alkol bağımlığı, tütün bağımlığı ve çağımızın en önemli sorunu haline gelen teknolojik bağımlılık ile ilgili gerekli önlemleri alalım ve uygulayalım. Toplantı yaparak karar alabiliriz belki ama mühim olan sahada bu kararları uygulamak, somut neticeler alabilmektir. Bu illetin pençesine düşmüş gençlerimizi, tedavi bekleyen vatandaşlarımızı rehabilite edemiyorsak, farkına varamıyorsak toplantı yapmanın da, kurulları oluşturmanın da bir hükmü yok. Sizlerden beklentim;  toplumun içine girin, aileleri dinleyin. Onlar size ulaşmak için uğraşmadan siz onları fark edin, tedavi edin" dedi. 

Toplantıya, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız,  Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER