Yaşam

SANAYİ ESNAFINA ÇAĞRI

SANAYİ ESNAFINA ÇAĞRI

SANAYİ ESNAFINA ÇAĞRI
18-07-2017 07:59

VALİ GÜL: BU SENE BAŞLAMALIYIZ

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı´nın Sivas´ın ?Bu sene başlamasını? istediğini söyleyen Vali Gül, ?Sivas´ın alt yapısı hazır olduğu için bizim başlamamız, diğer illerden 3-5 yıl öne geçmemiz anlamına gelir. Mülkiyet kimin ise onun kalacak. Dolayısı ile de kimsenin malını elinden almıyoruz. Ama mutlaka küçük sanayi siteleri şehir dışına çıkacak.? dedi.

BAŞKAN: 700 DÖNÜM ALAN AYRILDI

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Küçük Sanayi Sitelerinin bir arada toplanması için, Seyfebeli OSB´de 700 dönüm alan ayırdıklarını ifade ederek ?4-5 yıldır yaptığımız bir çalışma var. Amacımız Sivas´ta parça parça olan Eski Sanayi, Ata Sanayi, 100. Yıl Sanayi gibi sanayilerin belli bir bölgeye kanalize edilmesi edilmesidir. Bakanlığımız çok uygun kredi desteği de var. Sanayi esnafımız bu fırsatı kaçırmamalıdır? dedi.

YILDIRIM: HAZIRLIKLIYIZ

TSO Başkanı Osman Yıldırım da, Sanayilerin bir araya toplanmasıyla ilgili önemli alt yapı çalışması yapıldığı belirterek ?Bu projeyi destekliyoruz. Yaptığımız çalışmalar nedeniyle hazırlıklıyız. Bakanlığında Sivas´ı listeye alması nedeniyle, hemen başlamalıyız? dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Bilim ve Sanayi Bakanlığı´nda geçen hafta yapılan 9 İl´in katıldığı, Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına çıkarılması projesiyle ilgili olarak sanayi esnaflarına çağrıda bulunan Vali Davut Gül, ?Sivas için çok önemli bir gelişme olacak. Esnaflarımız da, Sivas´ta bu fırsatı kaçırmamalıdır? dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ve TSO Başkanı Osman Yıldırım ile birlikte, TSO´da basın toplantısı düzenleyen Vali Gül, Sivas sanayisinin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Küçük Sanayi siteleri şehir dışına çıkarılarak sanayi esnafı önemli bir şans geldiğini söyledi.

VALİ GÜL: BİR FIRSATTIR

Vali Gül, bu projeyle Sivas´ın önemli bir şans yakaladığını ve esnafların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirterek; " Belediye ve Ticaret Odamızın bu konuda 4-5 yıldır yaptığı bir çalışma var. Son bir yıldır da ciddi anlamda elle tutulur bir gelişme oldu. Sivas bu anlamda Türkiye´ye model olacak. Küçük sanayi siteleri şehir dışına çıkarıldığında, sanayi esnafımız uygun fiyatlarla mülkiyet sahibi olacak. Ortada çok önemli bir fırsat var. Bu fırsat şu; bizim organize sanayi bölgemiz var. Oradaki ölçeklere baktığımız zaman herhalde toplam kapalı alanı, toplam işletme sayısına böldüğümüzde muhtemelen 2 bin 500, 3 bin metrekaredir. Burada tamamen ihtiyaca göre, talebe göre 3 bin 500 metrekare dükkan sahibi olabilecekler. Bilim ve Teknoloji Bakanlığımız ?Bu sene başlayalım? diyor. Dolayısı ile de Sivas´ın alt yapısı hazır olduğu için bizim başlamamız, diğer illerden 3-5 yıl öne geçmemiz anlamına gelir. Mülkiyet kimin ise onun kalacak. Dolayısı ile de kimsenin malını elinden almıyoruz. Ama mutlaka küçük sanayi siteleri şehir dışına çıkacak. Bu bir tercihten ziyade bir zorunluluk. Bu Sivas´ın ve Sivas sanayisinin yakaladığı en güzel fırsattır. Bu fırsatı bir an önce değerlendirerek,  sonbahar da temeli atabilirsek çok hayırlı bir iş yapmış oluruz."dedi.

SEYFEBELİNDE 700 DÖNÜM

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Sivas merkezde bulunan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması çalışmasının birkaç yıl önce başladığını hatırlatarak, "Bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. Yaklaşık 700 dönüm alan 15 Temmuz Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi alanı olarak belirlendi. Harita çalışmaları, mülkiyet çalışmaları gibi birçok alt yapı çalışmaları gerçekleştirildi. Amacımız Sivas´ta parça parça olan Eski Sanayi, Ata Sanayi, 100. Yıl Sanayi gibi sanayilerin belli bir bölgeye kanalize edilmesi, hem merkezdeki arazilerin gerçek değerine göre değerlendirilmesi teşvik edilmiş olacak,  hem de küçük sanayicilerimizin meslek gruplarına göre konumlandırılması sağlanacaktır. Aynı zamanda ortak ihtiyaçları olan sosyal alanların ihtiyaçları karşılanacak şekilde planlanması düşüncesi ile bir adım atmıştık ve en son gelinen aşamada bizim için çok önemli bir fırsat ortaya çıktı. Bilim ve Teknoloji Bakanımız Sivas´a geldiğinde kendisine bu projeden bahsetmiştik." dedi. 

BAKANLIKTA TOPLANTI

Başkan Aydın, geçtiğimiz hafta Vali Gül ve diğer ilgililerin katılımı ile Ankara´da bir toplantı yaptıklarını da vurgulayarak, "Dokuz ilin temsilcileri katıldı. Bu toplantıda Sayın Bakanımız bu projenin bir an önce başlatılması konusunda çok istekli olduklarını ifade ettiler. Sivas olarak da bizim alt yapı çalışmalarımızın uzun zamandan beri devam etmesi nedeni ile bu projeye başlayan ilk il olabiliriz. Ancak ben Sivas kamuoyunun ve özellikle küçük sanayicilerimizin bu süreci fırsata çevirmelerini arzu ediyorum. Belli bir kaynak var. Bu kaynağın elbette sınırsız olmadığını kabul etmemiz lazım. Bugün dokuz tane il var. Yarın bu illerin sayısı taleplerin sayısı artacaktır. Eğer biz bir an önce başlar isek fırsatı değerlendirmiş oluruz." ifadesini kullandı.

KREDİ DESTEĞİ VAR

Söz konusu arsaların alınması konusunda bakanlığın destek vereceğini söyleyen Aydın, "Plan yapımı konusunda destek verecekler. Alanın alt yapısına, mimari projelere, statik projelere ve her türlü alt yapı çalışmalarına katkı sunacaklar. Yine inşaat yapımına sosyal tesislerin yapımına ve ayrıca da esnaflarımızın taşınması içinde bir katkı sunacaklar. Bu katkılara ilaveten yüzde bir ile üç arasında değişen, iki yıl ödemesiz, toplamda 15 yıl vadeli olacak şekilde kredi imkânı sunacaklar. Böyle bir fırsatı Sivas olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Esnaflarımıza, bu konuda faaliyet gösteren küçük sanayicilerimize ricam Sivas adına, kendileri adına bunu fırsata çevirmeleridir." şeklinde konuştu.

YILDIRIM: HAZIRLIKLIYIZ

TSO Başkanı Yıldırım da, Sivas´ın geleceği planlanırken hem şehircilik açısından hem de sanayinin, ticaretin gelişmesi açısından Sivas´taki sanayi sitelerinin artık taşınması gerektiği görüşünde olduklarını belirterek "Yaklaşık bir buçuk yıl önce kooperatifimizi kurduk. Çeşitli sektörlerle ilgili çalışmalar yapıldı, hazırlıklıyız." Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER