Gündem

SANAYİ MEKTEBİ PROJESİ TAMAMLANDI (VİDEO)

SANAYİ MEKTEBİ PROJESİ TAMAMLANDI (VİDEO)

SANAYİ MEKTEBİ PROJESİ TAMAMLANDI (VİDEO)
24-12-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2018 yılında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, yarı açık cezaevinin Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi´ne dönüştürülen binasında başlatılan teşhir-tanzim çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi teknik personelinden projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

ŞEHRİN KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; Sivas´ın kültür ve sanat alanında güçlü bir kimliğe sahip olduğunu ifade ederek, bu yapıya katkı sağlamak için Sivas´ta müze projelerine ağırlık verdiklerini söyledi.  Sivas´ın müzeler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Vali Salih Ayhan, bu projelerin başında Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi projesi geldiğini söyledi.

Vali Salih Ayhan, ?Projenin uygulandığı alan daha önce yarı açık cezaevi olarak kullanılıyordu. Geçmişin kuruluş felsefesine uygun olarak Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesinde, sanayi faaliyetlerinin yapıldığı o ruhu yansıtacağız. Projede yaşayan bir müze konsepti uygulanacak olup, eski dönemin ruhunu muhafaza ederek modern çağın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurup güzel bir müze anlayışı ortaya koyacağız.? dedi.

MÜZE HAVZASI OLACAK

Projede çevre düzenleme çalışmalarına kısa süre içinde başlanacağını anlatan Vali Salih Ayhan, ?Sivas´a müthiş bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi´nin yanına Zanaatkarlar Çarşısı ve karşısına da Aşık Veysel Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi yapılacak. Bölgede bulunan Arkeoloji Müzesi de düşünüldüğünde burası âdeta müze havzası olacak.? dedi.

Sivas´ın geleceğini en iyi şekilde planlamaya gayret gösterildiğini ifade eden Vali Salih Ayhan, ?2021 yılında Yüksek Hızlı Trenin (YHT) başlamasıyla vatandaşlarımızın Sivas´a gelmesi için birçok nedeni olacak. Bunların başında ilimize kazandırdığımız müzeler olacak. Hedefimiz ilimize 20 adet interaktif yaşayan müze kazandırmak. Halkımız, keyif aldığı, kalıcı eserleri gördüğü, geçmişi yâd edip geleceğe de ümitle baktığı müzeleri görme imkanına kavuşmuş olacak. Kuşaklar arası kopukluk olmasın istiyoruz. Tüm tarihi ve kültürel zenginliğimizi emanet bilinci ile geleceğe aktarmak istiyoruz.? dedi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER