Eğitim

?SANAYİLEŞME İÇİN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR?

?SANAYİLEŞME İÇİN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR?

?SANAYİLEŞME İÇİN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR?
14-02-2019 07:38

Nurettin ÇUKURYURT/

Vali Salih Ayhan, eğitim kurumlarını ziyaret etti. Bu kapsamda dün Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi ile Seyrantepe İMKB Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Ayhan, meslek okullarının sanayileşmede önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Vali Ayhan, Meslek Lisesi Merkezleri´nin standardının artırılarak yapısının zenginleştirilmesi gerektiğini belirterek, ?Bu okul gençleri hayata hazırlayan önemli bir eğitim kurumu, çalışma hayatı öncesinde son durak. Mesleki eğitimi güçlendirmek istiyoruz. Mesleki eğitim merkezlerinin standardını artırıp yapısını zenginleştirmemiz gerekiyor. Bunun içinde okulumuzdan bir vizyon, bir ufuk belirlemesini istiyorum. Mevcut yapıyı çok iyi kurgulayacak, devam ettirip zenginleştirecek, kamu hizmetlerini vatandaşa, gençlere çok hızlı bir şekilde aktaracak bir sistemi görmeliyiz? dedi.

Şehit Fethi Akyüz Caddesi´ndeki Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından Seyrantepe İMKB Ortaokulu´nda çocuklarla futbol ve basketbol maçı yapan Vali Ayhan, sosyal ve sportif etkinliklere dikkat çekti.

?VELİLERLE İLETİŞİMDE OLUN?

Kısa süreliğine yaptığı sportif aktivitelerin ardından öğretmenlerle buluşan Vali Salih Ayhan, öğretmenlerin velilerle iletişimde olmalarını, okula vizyon katacak projelerin hayata geçirilmesini belirterek, ?Akademik başarı kadar diğer alanlardaki başarılar da önemli. Öğrencinin sadece ders başarısı dikkate alınmamalı, başaralı olduğu her dalda öğrenciye destek olunmalı? diye konuştu.

Vali Ayhan, ziyaretlerin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER