Tarım

Satılmayan Kurbanlıklarla İlgili Açıklama!

Et ve Süt Kurumu (ESK) üreticilerin elinde kalan kurbanlıkların satın alınacağını açıkladı. Satılmayan kurbanlıkların, kurbanlık hayvan alım tarifesi üzerinden satın alınacağı kaydedildi.

Satılmayan Kurbanlıklarla İlgili Açıklama!
23-06-2024 15:47
SİVAS

Haber Merkezi

Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanların, ESK tarafından satın alınacağı duyuruldu. Satılmayan kurbanlıklar, kurum tarafından belirlenen kurbanlık hayvan alım tarifesi üzerinden satın alınacak. 

Kurumdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Üreticilerimizin, 20-28/06/2024 tarihleri arasında en yakın Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş, kira belgesi ile başvurmaları halinde, Kombina Müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, Kurumumuzun Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda aşağıda belirtilen fiyatlar üzerinden hayvanlar satın alınacaktır"

SATILMAYAN KURBANLIKLAR ESK TARAFINDAN KAÇ LİRADAN SATIN ALINACAK?

ESK, kurbanlık alım fiyatını, karkas et olarak kilogram başına yerli tosun 320 TL, ithal tosun 285 TL, düve 305 TL, inek 295 TL, koyun 280 TL, keçi 170 TL olarak belirledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER