Gündem

SATRANÇTA SİVAS BAŞARISI

SATRANÇTA SİVAS BAŞARISI

SATRANÇTA SİVAS BAŞARISI
09-02-2017 08:32

SPOR MERKEZİ

Antalya´da yapılan 2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Turnuvası´nda, Sivas´tan katılan 23 sporcunun hem önemli başarılar elde ettiği, hem de yeni tecrübeler kazandıkları bildirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya´da düzenlenen ve 2500 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonaya katılan Sivaslı sporculardan Yusuf Batın Yağcı, 2 beraberlik ve 7 galibiyetle 8 puan toplayarak Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Biyçe Korkmaz, Giray Kaan Durukan, Oğuz Kaan Gürer,  Furkan Enes´ın çeşitli yaş gruplarında dereceler elde ettiği yarışmaların sporculara yeni tecrübeler kazandırdığı belirtildi.

Varyant Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Vural, Hayatın küçük bir modeli olan satrancın, mücadele yönetimi, yönetim becerisi ve yönetim sanatı olduğunu belirterek, ?Satranç bireyin yeteneklerini açığa çıkararak hedefe yönelik hızlı ve doğru kararlar almasında, yeni dostluklar kurmayı sağlamasında ve bireye sosyal bir kimlik kazandırmasında etkili olduğundan gelecek dönemlerde daha fazla katılım ile daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.?dedi.

?GENÇLERİ HAZIRLIYORUZ?

Sivas´ın, 700 bin lisanslı sporcusu olan satranç camiasının küçük bir parçası olduğunu da belirten Başkan Vural, ?Küçücük bütçelerle kalbi büyük, zihni berrak geleceğin teminatçısı gençlerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Çocuklarımızın satranç sporu ile ilgilenmelerini sağlayarak sorgulayan, araştıran, düşünen, hızlı ve doğru kararlar alabilen sosyal bilinçli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.?dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER