Gündem

SAZIYLA SÖZÜYLE GARDAŞLIK FESTİVALİ - video

SAZIYLA SÖZÜYLE GARDAŞLIK FESTİVALİ - video

SAZIYLA SÖZÜYLE GARDAŞLIK FESTİVALİ - video
06-08-2019 01:04

Uğur YİĞİT

Sivas Kongresi´nin 100´üncü yılı etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliğince dünyanın dört bir yanındaki Sivaslıları buluşturmak için tertip edilen ´Gardaşlık Festivali´ başladı. Türkiye ve yurt dışında yaşayan Sivaslılar, kentte bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında, plaka kodu 58´i temsilen Ağustos ayının 5´i nedeniyle dün başlayan festival 2 gün sürecek. Festivalin ilk gününde Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve il protokolü üyeleri ?Kanım Sana Feda Gardaşım, Kan Bağışında Buluşalım´ ekinliği kapsamında Kızılay´a kan bağışında bulundu.

?FARKLI BİR ETKİNLİĞE

İMZA ATTIK?

Vali Salih Ayhan Türkiye´de ilk kez farklı bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, ?Sivas´a ve güzelliğine de bu yakışır. Son iki yılda sanal alemde Sivaslılar Günü programı icra ediliyordu. Bizde ne yapalım dedik. Kongrenin 100. yılında tüm kurumlarımızla beraber çalışmalar yapıldı. Bunlardan bir tanesi de Ağustos´un 5´inde plakaya denk gelen zamanda gardaşlık festivali yapalım dedik. İçerisinde Sivas´ın sazı, sözü, anlayışı ve felsefesini kök damarlarını besleyen o değerleri gün yüzüne çıkaralım? dedi.

?COŞKU VE HEYECAN

İÇERİSİNDEYİZ?

Gardaşlık Festivali´nin Sivas Kongresi´nin 100´üncü yılında daha da anlamlı olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, ?İnşallah iki gün sürecek olan etkinliğimizde ilçelerimizle beraber yurt dışındaki hemşehrilerimizle birlikte daha bir coşku ve heyecan içerisinde kutlayacağız? diye konuştu.

?TANITIMA KATKI

SAĞLAYACAKTIR?

İlk kez böyle bir festival düzenlediğini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, ?Bu festival gelenekselleşerek Sivas´ın tanıtımına katkı sağlayacaktır. Sivas denildiği zaman akla turizm, kültür ve tarih geliyor.  İnşallah Gardaşlık Festivali´nin kurumsallaşmasıyla birlikte Sivas dışında yaşayan hemşerilerimizin her yıl programlarını yaparken 5 ve 6 Ağustos´ta Sivas´ta olacaklardır? şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA

SİVAS´I KONUŞTU

Kan bağışının ardından Kongre Müzesi bahçesinde eski Sivas´ı anlatan 41 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Festivalde Buruciye Medresesi önünde ise 16 ilçeden halk oyunları gösterisi sunuldu.

Altınyayla ilçesinin deve oyunu ilgi gördü. ´5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü´ ayrıca sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Ülke genelinde ve dünyada Sivaslılar #DünyaSivaslılarGünü hashtagi ile paylaşımlar yaparak destek verdi.

SİVASLILARIN EŞİ

BENZERİ BULUNMAZ

Ordu´dan memleketi Sivas´a gelen Tarih Öğretmeni Murat Özgülmez ise ?Gardaşlar gününde bizimde payımız bulunsun diye geldik. Yürüyüş var inşallahn ona katılacağız. Sivasımızı seviyoruz. Böyle bir etkinliğin olması bizim için güzel birşey. Sivasımızı gelip gezip görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi. Sivas´ta yaşayan Fatih Kılıç ise "Sivaslıların dünyada eşi benzeri bulunmaz. Mert ve dürüstlerdir. Sivas´ın ayrıcalığı budur." diye konuştu. Eda Kabakçıoğlu´da böyle bir gün olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Ağustos´un 5´i 58 oldu. Çok mutlu olduk. Katmerimiz, çöreğimiz, paçamız ve kellemiz herşeyimiz var. Meydanımız çok güzel? ifadelerini kullandı.

5 AĞUSTOS´TA DOĞAN

BEBEKLERE ?HOŞGELDİN´

Vali Salih Ayhan, eşi Zeynep Akkiraz ile birlikte bu yıl ilk kez düzenlenen Gardaşlık Festivali kapsamında 5 Ağustos 2019 tarihinde dünyaya gelen bebekleri de Numune Hastanesi´nde ziyaret etti. Yeni doğan bebeklere ?Hoşgeldin Gardaşım? diyen Vali Ayhan, ailelerine de gözaydınlığı verdi.

Vali Ayhan´a Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de eşlik etti.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER