Gündem

SBTÜ’den Üniversite Tanıtım Fuarı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) öncülüğünde düzenlenen 2024 Üniversite Tanıtım Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

SBTÜ’den Üniversite Tanıtım Fuarı
22-05-2024 09:49
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

SBTÜ Üniversite Tanıtım Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Üniversitenin kampüsünde düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan AÜB Kurucu Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Biz büyükşehirlerde özel şirketler aracılığıyla yapılan fuarların Anadolu’da da yapılmasını hedefledik. Bu fuar sayesinde 11 şehirden 16 üniversite gençlerimizin ayağına giderek kendilerini yakından tanıtma ve üniversite adayı öğrencilerin de ilk ağızdan bilgi almasına olanak sağlıyor. Doğru bölüm tercihlerin yapılabilmesi için bu fuarlar gerçekleştiriliyor.” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun ise, “Özellikle AÜB’nin kuruluşundan bugüne kadar Prof. Dr. Mehmet Kul hocamızın Birliğimize çok katkıları olmuştur. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Kaliteli eğitim alan, doğru yönlendirilmiş gençlere daha sonraki araştırma geliştirme aşamalarında daha çok ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bizler gençlerimize kılavuzluk yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun da, “Sivas geçmişten günümüze medreseler şehri olmuştur. Bu misyonla birlikte ilimizde eğitim kültürü oldukça yüksektir. Kısa süre önce kurulmasına rağmen büyük mesafede kat eden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin Orta Anadolu’da eğitim ve bilim alanında öne çıktığını görüyoruz. Bu fuarları çok anlamlı buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 2024 Üniversite Tanıtım Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Erciyes Üniversitesi Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve il protokolü fuar alanını ve üniversitenin modern laboratuvarları ile Optik Tasarım ve İnce Film Kaplama Merkezimizi gezerek ilgili akademik ve idari personel tarafından, buralarda yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 2021 yılında kurulan ve bünyesinde 16 üniversiteyi barındıran Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen Üniversite Tanıtım Fuarı’nda lise öğrencileri; üniversiteler, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirildi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER