Eğitim

SCÜ Dev Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi IMCCS I. Uluslararası İletişim Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

SCÜ Dev Kongreye Ev Sahipliği Yapacak
04-05-2023 14:00
SİVAS

Aydın DELİKTAŞ

5-7 Mayıs tarihlerinde yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilecek olan IMCCS I. Uluslararası İletişim Bilimleri Kongresi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Kongre ile ilgili bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, fakülte olarak ilk kez uluslararası bir kongre düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Kongre başkanlığını da yapan Prof. Dr. Kılıç, fakültenin kurulduğu günden bu yana öğrencilerini sektöre en iyi şekilde hazırlamak için uygulama birimlerinin sayısını artırdıklarını ve müfredatlarını güncelleyip 7+1 uygulamalı eğitim sistemine geçtiklerini anımsatırken akademik kadroyu da güçlendirerek daha iyi bir eğitim verme amacında olduklarını anımsattı.

Derslerde verilen bilgilerin yanı sıra alanında uzman isimlerle öğrencilerini sık sık buluşturduklarını kaydeden Kılıç, I. Uluslararası İletişim Bilimleri Kongresi’nin önemine de değindi. Prof. Dr.  Kılıç, İletişim Fakültesi Dekanlığı ve Akademi Kongre ortaklığıyla 5-7 Mayıs tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi oturumlar halinde gerçekleştirilecek bilimsel faaliyetin fakültenin düzenlediği ilk uluslararası kongre olduğunu bildirerek “Şubat ayında hepimizi derinden yaralayan depremler sonrasında hibrit eğitime geçmek durumunda kaldık. Gönül isterdi ki kongrede daha çok öğrencimizle birlikte olalım. Ancak yüz yüze oturumların yanı sıra çevrimiçi oturumlar da gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi.

Kongre başkanı Prof. Dr. Kılıç, “Kongrelerin, üretilen bilimsel bilginin akademik topluluğa ve bilginin uygulama alanına giren tüm paydaşlara sunulmasında önemli olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca kongrelerin; konferans, panel, seminer gibi diğer bilimsel toplantı türlerine göre daha fazla çeşitlilik içerdiği, bunların tümünün uygulanmasına izin veren oldukça kapsamlı toplantılar olduğunu ve akademisyenlerin mesleki olarak sosyalleşmesine imkân tanıdığını hepimiz bilmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kılıç, hızla gelişen ve büyüyen fakültenin gerek öğrencilere verilen eğitim gerekse de bilimsel çalışmalarla adından söz ettirmeye devam edeceğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER