Gündem

SDT üç farklı oyunla perde açacak

SDT üç farklı oyunla perde açacak

SDT üç farklı oyunla perde açacak
12-10-2022 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

SDT, ilk kez 6 Ekim ‘de seyircisiyle buluşturduğu, final bölümünü interaktif yapısıyla seyirci tarafından belirlenen ve bilim kurgu tarzıyla da bir ilk olan  “Yapay Zeka” adlı oyunla, 2022-2023 tiyatro sezonunu açtı. Seyircisinin takdirini perdenin büyüsüyle buluşturan SDT, bu hafta 2 ayrı sahnede 3 farklı oyunla tiyatro seyircisiyle buluşacak.

SDT, Toygun Orbay’ın kaleme aldığı ve Burcu Aksakal’ın yönetmenliğini üslendiği “Yirmibir Onbeş Treni” adlı oyunuyla 11 ve 12 Ekim’de Kahramanmaraş’ta 14 ve 15 Ekim’de ise Gaziantep’te perdelerini açacak.

Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde ise 12 Ekim ‘de, dünya klasiklerinden olan, SDT tarafından hem yetişkin hem de çocuk seyirciler için yeniden kurgulanan,  "Peter Pan" adlı oyunuyla minik seyircisini ağırlayacak.

Yapay zekâ teknolojisinin yaratığını yeni dünya düzenini sorgulatan, Bülent Usta’nın kaleme aldığı Mehmet Yıldız’ın yönettiği  “Yapay Zeka” isimli oyuna SDT, 13-14 ve 15 Ekim’de perde açacak.

Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde perde açacak, "Peter Pan"  ve  “Yapay Zeka” adlı oyunların, biletleri www.biletinial.com adlı internet sitesinden, Sanat Cepte uygulamasından ve SDT gişesinden temin edilebilecek.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER