Siyaset

Seçmen Adayları Bekliyor

31 Mart yerel seçimlerinde adaylar belli olmaya başladı. AK Parti Sivas’ta Hilmi Bilgin ile yola devam etme kararı alırken, İYİ Parti Mehmet Ceylan’ı, Milliyetçi Hareket Partisi ise Reha Kars’ı aday gösterdi. AK Parti’nin Sivas’ta başkanlık için en büyük rakibi olan Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeniden Refah Partisinin başkanlık yarışı için kimleri aday göstereceği merakla bekleniyor.

Seçmen Adayları Bekliyor
13-01-2024 09:34
SİVAS

 İlknur ÖZDEMİR

İYİ PARTİ’DE CEYLAN, MHP’DE KARS ADAY

Yerel seçime 2,5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Partiler yavaş yavaş adaylarını duyurmaya başladı. Başkanlık seçimi için adaylar yavaş yavaşa sahaya çıkıp oy istemeye yakın zamanda başlayacak. Sivas’ta ise henüz bir seçim heyecanı yaşanmıyor. Türk siyasetinin güçlü partileri yavaş yavaş Sivas adaylarını duyurmaya başladı. İYİ Parti’nin Mehmet Ceylan’ı duyurmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi de Reha Kars’ın adaylığını resmen açıkladı.

HİLMİ BİLGİN İLE YOLA DEVAM KARARI

2019 yılında belediye başkanı seçilen ve 5 yıldır Sivas’ı yöneten Hilmi Bilgin AK Parti’nin yeniden belediye başkan adayı oluyor. Genel merkez tarafından adaylığı bildirilen Bilgin’in ismi 15 Ocak pazartesi Ankara’da düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

BBP VE CHP’DE ADAY KİM OLACAK

AK Parti’nin seçimde en büyük rakibinin olması beklenen Büyük Birlik Partisinin adayı da merak ediliyor. BBP’den Adem Uzun ve Cengiz Görgen aday adaylığı için başvururken bu iki isimden birinin 31 Mart yerel seçimlerinde partinin belediye başkan adayı olması bekleniyor. Seçim döneminin en sessiz partisi konumunda ise Cumhuriyet Halk Partisi bulunuyor. Partide henüz Sivas özelinde bir seçim hareketliği yaşanmazken Sivas’tan kimi aday göstereceğini oldukça merak ediliyor.  Yeniden Refah Partisi’nde ise aday adaylığı başvuruları yapılırken, partinin güçlü bir isimle seçimle girmek için aday arayışını sürdürdüğü öğrenildi.

  sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER