Gündem

?SEVİNCİNİZ EKSİK OLMASIN?

?SEVİNCİNİZ EKSİK OLMASIN?

?SEVİNCİNİZ EKSİK OLMASIN?
23-04-2019 07:46

Nurettin ÇUKURYURT

23 Nisan´ın Türk Ulusunun geleceğine yön verdiği bir tarih olduğunu belirten Vali Salih Ayhan, tüm öğrencilerin 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik ederek, ?23 Nisan sevincinizin sürekli olmasını diliyorum? dedi.

Vali Sayın Salih Ayhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılmasıyla egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğunu belirten Vali Ayhan, ?23 Nisan, Türk Ulusunun geleceğine yön verdiği bir tarihtir. Yüce Meclisin açılışının 99. yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadığımız bu gün, Atatürk´ün milletimize yol göstererek, bağımsızlık ve müreffeh bir toplum olma yolunda planlı adımlarla, bizlere aydınlık ve mutlu yarınlar armağan ettiği bir gündür? ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukların, ulusal bağımsızlığımızın teminatı olduğunu her fırsatta dile getirdiğini ve Millet Meclisi´nin açıldığı büyük günü çocuklara bayram olarak armağan ettiğini kaydeden Vali Salih Ayhan, mesajında şunları kaydetti:

?Sizler de bu güvene layık olmalı, gelişen teknolojilere ve bilime açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen bireyler olmalısınız. Ancak bu şekilde Yüce Türk Milleti´nin nice fedakârlıklar, nice destanlar yazarak elde ettiği bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´ni koruyup, güçlendirebilirsiniz. Ulusal bağımsızlık kararının alınarak Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi´nin yapıldığı bir kentin evlatları olarak, sizlere büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Sizlerin en önemli görevi; evrensel değerleri özümseyerek, yarınlara güvenle bakabilen, geleceğe yön verebilecek güce ve özgüvene sahip, milli ve manevi duygulara hâkim bireyler olmaktır. Ülkemizi, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaştıracak olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, 23 Nisan sevincinizin sürekli olmasını diliyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER