Gündem

SEZAİ KARAKOÇ ŞİİR DİNLETİSİ

SEZAİ KARAKOÇ ŞİİR DİNLETİSİ

SEZAİ KARAKOÇ ŞİİR DİNLETİSİ
20-01-2022 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Yardımcısı ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, fakülte dekanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Rektör Yardımcısı Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, “ TÖMER 2014 yılında kuruldu fakat 2016 yılında Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve gelmesiyle her geçen gün büyüyen ve eğitim kalitesini arttıran TÖMER’de yaklaşık 500 öğrenci yüksek kalitede eğitim materyalleri ile eğitimlerini sürdürüyor. Programın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise “ Üniversitemizin %10’luk kesiminin yabancı öğrencilerden oluşmasını istiyorduk. Şuan geldiğimiz durum ise 2500 uluslararası öğrenci çeşitli fakültelerde eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca 500 öğrenci ise Türkçe Öğretimi Uygulama ve sAraştırma Merkezi (TÖMER)’de Türkçe öğrenimlerine devam ediyorlar. Her yıl bu sayıyı arttırarak 4 bin civarında öğrenci civarına yaklaşmayı hedefliyoruz. Şiir sanatın en üst dalıdır. Osmanlı döneminde sanatçı denildiğinde şair sanat denildiğinde şiir akla geliyordu. Bugün üstad bir şairin anısına böylesi güzel bir program yapan TÖMER öğretmenlerine ve görevlilerine çok teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından şiir dinletisine geçildi. Farklı Ülkelerden gelen öğrenciler Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde aldıkları Türkçe eğitimi ardından Diriliş Şairi Merhum Sezai Karakoç’un anısına bir birinden güzel şiirleri seslendirdiler. Program sonunda programa katkı sağlayan yabancı öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER