Ekonomi

SICAK ÇERMİK´TE YATIRIMCILARA TAHSİSE DEVAM

SICAK ÇERMİK´TE YATIRIMCILARA TAHSİSE DEVAM

SICAK ÇERMİK´TE YATIRIMCILARA TAHSİSE DEVAM
15-12-2018 07:59

Erhan CEYLAN/

Sıcak çermikte özel sektörün termal turizm yatırımı yapması için arsa tahsisine 2019 yılında da devam edileceği açıklandı.

Vali Salih Ayhan başkanlığında önceki gün İl Özel İdare´de toplanan Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ÇETAB), 2019 yılı taslak bütçe, yatırım planı ve çalışma programını masaya yatırdı. Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi´nde kullanılan termal su ve içme suyuna zam yapılmayacağı, özel sektöre yatırım amaçlı yer tahsisine devam edileceği karara bağlandı.

ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

2018 yılının son olağan encümen ve meclis toplantısında, Sıcak Çermik´te yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini aktaran Vali Ayhan, Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi´nde yürütülen imar uygulamalarının nihai aşamaya gelmesinin bölge için sevindirici olduğunu belirterek, ?Hem Sivas Belediyemizin yatırımları hem ÇETAB´ın çalışmaları ile yakın zamanda Sıcak Çermik´in çehresi değişecek? dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Yıldızeli Kaymakamı Süleyman Bakan, bazı İl Genel Meclis üyeleri ile ÇETAB´da yer alan daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, ilk olarak başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Oy birliği ile Vali Salih Ayhan´ın başkanlığa getirildiği ÇETAB´ta birlik encümen üyesi Yıldızeli Kaymakamı Yusuf Cankatar´ın tayini nedeniyle yerine yeni Kaymakam Süleyman Bakan seçildi.

Birlik Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Turan´ın 2019 yılı taslak bütçesi ile yatırım planı ve çalışma programını sunumu sonrası bütçeyi görüşülerek karara bağlayan ÇETAB, 2019 yılı termal su kullanım ücret tarifesinde fiyat artışına gidilmemesine içme suyu fiyatında da değişiklik yapılmasına karar verdi.

YER TAHSİSİNE DEVAM

Birlik Başkanı Vali Ayhan, Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi´nde yürütülen imar uygulamalarının nihai aşamaya gelmesinin bölge için sevindirici olduğunu belirterek, ?Bölgede yaşanan içme suyu sorunu 6 kilometre uzaklıkta bulunan kaynaktan temin edilerek çözülmüştür. Özel sektöre yatırım amaçlı yer tahsisine devam edilecek. 50 kilometre olan Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yolunun ise ihale sonrası 2019´da tamamlanması planlanıyor. Ayrıca termal alanda altyapı çalışmaları devam ediyor. Hem Sivas Belediyemizin yatırımları hem de ÇETAB´ın çalışmaları ile yakın zamanda Sıcak Çermik´in çehresi değişecek? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER