Ekonomi

Sigaraya bir zam daha geliyor!

Son dönemde sigara fiyatlarına art arda yapılan zamların ardından, eylül ayında yeni bir artışın yapılacağı öne sürüldü.

Sigaraya bir zam daha geliyor!
04-09-2024 13:47
SİVAS

 Haber Merkezi

Temmuz ve ağustos aylarında sigaraya yapılan zamların ardından, eylül ayında yeni bir artış bekleniyor. Tele1'den Egehan Erkün’ün aktardığına göre, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına 3 ila 5 TL arasında bir zam yapılacağını duyurdu.

ZAM TARİHİ BELİRLENDİ

Erol Dündar, zammın eylül ayının ilk haftalarında yapılacağını belirterek, "Zammın eylül içinde yapılmasını bekliyoruz. Tarih net olarak belirlenmiş değil ama bu ay içinde 3 ila 5 TL arasında bir artış olacak. Eylül'ün ilk haftaları diyebiliriz" şeklinde konuştu.

19081904-728xauto.webp

STOK SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Dündar, tekel bayilerinde ürün kısıtlamalarının sürdüğünü vurguladı. "Şu anda stoklar kısıtlı. Kısıtlama devam ediyor ve bu durum maliyetlerin karşılanamamasından kaynaklanıyor. Her ay düzenli olarak zam yapıyorlar ve bu nedenle ellerindeki stokları eritmek istemiyorlar" dedi.

ESNAFIN KISITLAMALARA KARŞILIK VERMESİ GEREKİYOR

Sigara firmalarının esnaflara ürün kısıtlaması yapmamaları gerektiğini belirten Dündar, "Esnaf ile vatandaş arasında bir sorun yaşanmamalı. Zam sürecinde talep arttığı için esnafa kısıtlama yerine, üretimi artırmaları gerekiyor. Vatandaş, zammı duyduğunda birkaç paket fazla almak istiyor" ifadelerini kullandı.

1725182075-3.webp

Ayrıca, "Arz-talep dengesi bozuldu ve esnaf vatandaşla karşı karşıya geldi. Tepkiler firmalara ve devlete yöneltilmeli, devlet denetim yapmalı ve firmalar kısıtlamalardan vazgeçmeli" diye ekledi.

ALKOLE ZAM BEKLENTİSİ YOK

Dündar, alkollü içkilere yönelik zam beklentisi olup olmadığı sorusuna, "Şu anda alkollü içkilere yönelik bir zam planı bulunmuyor" şeklinde cevap verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER