Gündem

‘SİMÜLASYON VE YAZILIMLARIN UYGULAMASINI YAPTIRACAĞIZ’

‘SİMÜLASYON VE YAZILIMLARIN UYGULAMASINI YAPTIRACAĞIZ’

‘SİMÜLASYON VE YAZILIMLARIN UYGULAMASINI YAPTIRACAĞIZ’
21-06-2021 07:00

“Sivas Bilim ve Teknoloji BuluÅŸmaları” programı kapsamında rehber öÄŸretmenlerle bir araya gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “ÖÄŸrencimiz bizden mezun olduktan sonra iÅŸ problemi yaÅŸamasın misyonuyla eÄŸitim modelimizi belirliyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduÄŸu ve yoÄŸunlukla kullandığı simülasyon ve yazılımların uygulamasını yaptıracağız. Ders programlarımızı bu tespitlere ve ihtiyaçlara göre dizayn ediyoruz” dedi.

Yüksel MENEKÅžE

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul “Sivas Bilim ve Teknoloji BuluÅŸmaları” programı kapsamında; merkez ilçede görev yapan liselerin rehber öÄŸretmenleriyle buluÅŸtu. Sivas ValiliÄŸi himayelerinde, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasında imzalanan “Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik Ä°ÅŸ BirliÄŸi Protokolü” çerçevesinde düzenlenen “Lise Rehber ÖÄŸretmenlerimizle Üniversite Tanıtım ve Koordinasyon BuluÅŸması” programı Muhsin YazıcıoÄŸlu Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirildi.

Programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Sivas Milli EÄŸitim Åžube Müdürleri Süleyman BektaÅŸ ve Mesut KaÅŸ, Sivas merkezde bulunan lise ve dengi okullarda görev yapan rehber öÄŸretmenler katıldı.

Programın açılış bölümünde; iÅŸ birliÄŸi protokolü kapsamında yürütülmesi planlanan ortak çalışmaların tanıtımı, lise rehber öÄŸretmenlerinin SBTÜ’ye iliÅŸkin düÅŸüncelerinin paylaşımı ve SBTÜ tanıtım videosunun gösterimine yer verildi.

Programa katılan rehber öÄŸretmenlere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tanıtan bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitelerinin 2022-2023 eÄŸitim öÄŸretim yılında lisans programlarına öÄŸrenci alımına baÅŸlayacağını söyledi.

Üniversitelerin en önemli paydaÅŸlarından birinin rehber öÄŸretmenler olduÄŸunu söyleyen Rektör Kul, üniversite adayı öÄŸrencilerin meslekler ve üniversite programları konusunda en doÄŸru, en güncel ve güvenilir bilgileri rehber öÄŸretmenlerden alabileceÄŸini belirtti. 

Rektör Kul konuÅŸmasında; “Üniversitemizde, savunma sanayi ve tarım alanlarına yoÄŸunlaÅŸmış durumdayız ve bu alanlarda uzmanlaÅŸmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizi bu alanlardan seçiyoruz. Savunma ile ilgili ÅŸirketlerin ve ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸlarının tamamına yazı yazarak, hangi yazılım veya simülasyon programını kullandıklarını, mezunlarda hangi yeterlikleri aradıklarını sorduk, beklentilerini öÄŸrendik. Sektörle yaptığımız görüÅŸmelerde en büyük problemin uygulama olduÄŸunu tespit ettik. Sektörün simülasyon ve yazılım programlarını kullanan gençlere ihtiyacı var. Firmalar istihdam ettikleri teknik elamanlarına bu kabiliyetlerin kazandırılması için ortalama 2 yıl eÄŸitim veriyor. Bizim, lisans eÄŸitimi içerisinde öÄŸrencilerimize mutlaka bu programları öÄŸretmemiz gerekiyor. Aldığımız geri dönüÅŸler ile 8 yarıyılın bölüm müfredatını oluÅŸturuyoruz. Ayrıca 7+1 eÄŸitim modelimiz ile öÄŸrencimiz son dönemini bir savunma sanayi kuruluÅŸunda geçirecek. ÖÄŸrencimiz bizden mezun olduktan sonra iÅŸ problemi yaÅŸamasın misyonuyla eÄŸitim modelimizi belirliyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduÄŸu ve yoÄŸunlukla kullandığı simülasyon ve yazılımların uygulamasını yaptıracağız. Ders programlarımızı bu tespitlere ve ihtiyaçlara göre dizayn ediyoruz. Bizim eÄŸitim modelimizde 15 dakika ders anlatımından sonra kalan zaman içerisinde konuyla ilgili bir yazılım veya simülasyon kullanılarak uygulama yapılacak. Uygulamalı eÄŸitim modeliyle sektöre uyumlu öÄŸrenciler yetiÅŸtireceÄŸiz. Simülasyon ve yazılım kullanan gençler sektörde çok kolaylıkla iÅŸ bulabiliyor, hatta aranan eleman oluyor. Tüm bunların yanı sıra üniversitemizdeki lisans programlarında eÄŸitim dili yüzde yüz Ä°ngilizce olacak” ifadelerine yer verdi.

Programın devamında, SBTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. ÖÄŸretim Üyesi YaÅŸar Ostovan, Uçak MühendisliÄŸi Bölümünün genel tanıtımını yaptı.

Programın son bölümünde ise soru-cevap, görüÅŸ-öneriler ve ortak proje fikirleri konularına yer verildi. Rehber öÄŸretmenlerin görüÅŸlerinin ve deÄŸerlendirmelerinin son derece deÄŸerli olduÄŸunu belirten Rektör Kul, dile getirilen hususların hassasiyetle takip edileceÄŸini söyledi. Program, günün anısına hatıra fotoÄŸrafı çekimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER