Eğitim

Sınav Kurallarına Hassasiyet Gösterin

Yarın yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ilimizde sınav öncesi alınan tedbirler il merkezindeki okulların müdürlerin katıldığı toplantıda ele alındı. Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, hem görevlilerin hem de sınava katılacak olan öğrencilerin alınan tüm tedbirlere ve sınav kurallarına uymaları noktasında gereken hassasiyeti göstermesi konusunda uyardı.

Sınav Kurallarına Hassasiyet Gösterin
02-06-2023 11:24
SİVAS

Burcu CELLAT

Milli Eğitim Müdürlüğü, B Blok Toplantı Salonundaki toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, şube müdürleri; Hülya Bozbıyık, Mesut Kaş ve Muhammed Alpaslan Ünal, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

LGS'nin il genelinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını belirten Aslan, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için sahada olacak tüm görevlilerin gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Okul müdürlerinden öğrencilerin moral ve motivasyonlarını üst seviyeye çıkaracak bir yaklaşım sergilemelerini, karşılaşılabilecek sorunlara yapıcı bir üslupla yaklaşılmasını, öğrencilerin hata yapabileceği hususlarla ilgili gereken bilgilendirmelerin yapılmasını isteyen Aslan, hem görevlilerin hem de sınava katılacak olan öğrencilerin alınan tüm tedbirlere ve sınav kurallarına uymaları noktasında gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda; güvenlik tedbirleri, bina sınav komisyonunun yapacağı işler, salon görevlilerinin yapacağı işler, yedek gözetmenin görevleri ve dikkat edilecek hususlar, sınav görevlilerinin güvenlik personeli tarafından aranması, sınav binasına telefon vb. ile giriş kesinlikle yapılmaması, yapılacak çeşitli etkinliklerle öğrencilerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulması, öğrencinin kitapçık ve optik grubu bilgilerinin kontrollerinin yapılması, öğrencilerin salondan sınav soru kitapçığı ve optik ile çıkmaması, bina ve sınıfların sınav kurallarına uygun olarak hazırlanması, sınavda görev alacak öğretmenler ile sınavdan en az bir saat öncesinde toplantı yapılması, telefon vb. cihazlarla sınav binasına giriş olmaması, sınav görevlilerinin sınav esnasında görevli olduklarını gösterir yaka kartlarını takmaları konuları üzerinde durulurken, bu hususlar ilgili gereken hassasiyetin gösterilmesi istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER