Eğitim

Sınıfta kalma geri geldi

Yeni eğitim öğretim döneminde düzenlemeler yapan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri bu kez sevindirmeyecek bir karar için adım attı. Geri geliyor!

Sınıfta kalma geri geldi
10-08-2024 14:18
SİVAS

HABER MERKEZİ

Millî Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin dört veya daha fazla dersten başarısız olmaları durumunda sınıf tekrarı yapmalarını zorunlu hale getirdi. Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaklaşık 10 öğrenci geçme notu olan 50’ye az bir farkla sınıfta kaldı.

Bu yıl, sadece 9. sınıf öğrencileri için geçerli olan uygulamaya veliler tepki gösterdi.

Gazete Duvar’dan Pelin Akdemir’in haberine göre, veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetlerini iletti.

Lise mezuniyet puanı hesaplama

İddiaya göre veliler, okul yönetimi tarafından çocuklarını Meslek Edindirme Kurslarına (MESEM) göndermeleri için arandı.

Çocuklarının yetenekleri doğrultusunda eğitimlerine devam etmesini isteyen veliler, dava açmak için hazırlıklara başladı.

“OKUL HİÇBİR ÇÖZÜM YOLU ARAMADI”

Özel yetenekleriyle liseye kabul edilen öğrencilerin yüzde 90’nın fizik, kimya, biyoloji, matematik derslerinden 47-48 puanlarla sınıfta kaldıklarını belirten Veli Oktay Demirtürk, şunları söyledi: Çocuğun yeteneği yönünde eğitim alması için buraya getirdik. Okul hiçbir çözüm yolu aramadan direk çocukları çıraklığa yönlendiriyor. Bu durum çocuğun yeteneğini kaybetmesi demek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER