Spor

Sivas 3 Şampiyonaya Ev Sahipliği Yapıyor

Sivas bu hafta üç farklı Türkiye Şampiyonasına aynı anda ev sahipliği yaparak spor tutkunlarını ağırlıyor.

Sivas 3 Şampiyonaya Ev Sahipliği Yapıyor
12-05-2024 11:03
SİVAS

Hakan KALELİ

Kentte düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Üniversiteler Badminton Süper Lig (Ünilig) müsabakaları büyük bir coşkuyla başladı. 9-12 Mayıs tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, toplamda 350 kişilik sporcu kafilesinin katılımıyla düzenleniyor. Türkiye Üniversite Sporlar Federasyonu temsilcisi Ramazan İmamoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Otağ, İl Müdürümüz Erdoğan Tunç ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Alim'in konuşmalarıyla başlayan program oldukça beğeni toplayan halk oyunları ekibi ve wushu sporcularının gösterileri ile devam etti. 

 Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası da 11-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor 17 farklı ilden 1000 kişilik sporcu kafilesinin katılımıyla gerçekleşen organizasyon, genç sporcular arasında büyük bir heyecanla devam ediyor. 

11-14 Mayıs tarihleri arasında ise 100. Yıl Yıldızlar Masa Tenisi Takım-Ferdi Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda devam ediyor. 48 takımdan oluşan 650 kişilik sporcu kafilesi ile başlayan ve dostluk içerisinde devam eden müsabakalarda, şampiyonluk için takımlar kıyasıya mücadele ediyorlar.



Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, şehrin üç farklı Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmasından duyduğu gururu ifade ederek Sivas’ın sportif potansiyelini ve organizasyon kabiliyetini gösterdiğini dile getirdi.  Bu tür ulusal spor organizasyonlarının ilimiz kültür ve turizmine oldukça büyük katkılar sağladığını belirten Tunç, bu şampiyonaların ilimizde düzenlenmesine olanak sağlayan  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Federasyon Başkanlarına teşekkürlerini ileterek benzer müsabakalara ev sahipliği yapmaktan onur duyacaklarını belirtti.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres    haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER