Tarım

Sivas’a Tarım Ticaret Merkezi Gerekli

Sivas Ticaret Borsası ev sahipliğinde Hububat Meslek Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda buğday pazarının eksikleri görüşüldü.

Sivas’a Tarım Ticaret Merkezi Gerekli
05-07-2024 09:36
SİVAS

Hakan KALELİ

Toplantıya Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile buğday pazarında hububat alım ve satımı yapan borsa üyeleri katıldı.

Başkan Karakaya, Sivas Ticaret Borsası olarak her zaman üreticilerin ve üyelerinin yanında olduklarını belirterek; “Tüm üreticilerimize emeklerinin karşılığını alacakları bereketli bir yıl olmasını diliyorum. 2024 yılı hasadının siz değerli tüccarlarımız açışından bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Üreticiler açısından da bol verimli kazançlar temenni ediyorum. İlimizde bu yıl rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2024 dönemi hububat alım fiyatlarını buğday sezonu öncesinde açıklaması da çiftçilerimizin ve zahire alım satımı yapan üyelerimizin önünü görebilmesi açısından çok önemli. Hububat Üretim Primi desteğiyle birlikte bu yıl üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 11 bin TL, makarnalık buğdayda 11 bin 750 TL, arpada ise 8 bin TL olarak geçecektir” dedi.

Tarım Ticaret Merkezi Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Karakaya; “Projemizin gerçekleştirilmesi bizler için çok önemli. Mevcut Buğday Pazarımızın eksiklikleri çok fazla biliyoruz. Siz üyelerimizin ve çiftçilerimizin daha iyi şartlarda hizmet alabilmeniz için inşallah tarım ticaret merkezimizi hayata geçireceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER