Gündem

Sivas-Ankara Hızlı Tren Saatleri Yeniden Ayarlandı

Sivaslılar tarafından yoğun olarak kullanılan Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) saatleri bakım çalışmaları nedeni ile yeniden düzenlendi.

Sivas-Ankara Hızlı Tren Saatleri Yeniden Ayarlandı
06-07-2024 10:08
SİVAS

Hakan KALELİ

Son günlerde Ankara-Sivas, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin kaldırıldığı şeklindeki çeşitli spekülasyonlara Sivas Valiliğinden açıklama geldi. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada söz konusu spekülasyonların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken tren seferlerinin kaldırılmadığı vurgulandı.

TCDD tarafından, hali hazırda Ankara-Sivas demiryolu hattının 15 noktasında yol bakım çalışması yapıldığı ifade edilirken bu çalışmalar nedeniyle sefer süresinin yaklaşık 68 dakika uzadığı belirtildi.

Bu nedenle tren saatlerinin yeniden düzenleme çalışması yapılmasının zaruri hale geldiği kaydedilirken yeni sefer saatlerinin ise şu şekilde olduğu aktarıldı.

Ankara Treni

Sivas Kalkış: 07.10 - Ankara Varış: 10.59

Sivas Kalkış: 17.40 - Ankara Varış: 21.29

İstanbul Treni

Sivas Kalkış: 13.00  -  İstanbul Varış : 21.15

Dönüş Trenleri

Ankara Kalkış: 08.05 – Sivas Varış: 11.05

Ankara Kalkış: 18.30 - Sivas Varış: 22.16

İstanbul

Sögütlüçeşme Kalkış: 07.35 - Sivas Varış: 15.44 dür.

Bu düzenlemenin tahminen Aralık ayına kadar devam edeceği kaydedilirken çalışmalar tamamlandığında seyir sürelerinin kısalacağı belirtildi. 13 Temmuz tarihinden itibaren bilet satışlarının internet, tren gişeleri ve yetkili satış acentalarından açıldığı aktarılırken Yüksek Hızlı Trenin vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceği vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER