Gündem

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Açıklama!

Sivas’ta Atatürk Anıtı’nın temizlenmesiyle ilgili olay yaratan görüntülerin ardından Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Açıklama!
05-09-2024 15:21
SİVAS

Haber Merkezi

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun,yaptığı açıklamada her yıl büyük bir coşkuyla kutlanılan 4 Eylül etkinliklerinin bir parçası olan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenleri öncesi bahsi geçen bölgenin büyük bir titizlikle temizlendiğini ve törene hazır hale getirildiğini söyledi.

Tören başlama saatine dakikalar kala Atatürk Büstü’nün üst kısmında oluşan yeni bir leke nedeniyle hızlıca hareket eden temizlik personelinin hareketlerinin yanlış anlaşılmaya meydan verecek şekilde basına yansıdığını aktaran Uzun, “Personelimizin temizlik çalışmasının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Öte yandan özellikle sosyal medyada çıkan bilgi kirliliğine son vermek ve ilk elden doğru bilgileri sizinle paylaşmak adına belirtmek isterim ki, ilgili personelimizin bağlı bulunduğu amirinin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir. Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aynı şekilde temizlik işlerinden sorumlu ilgili başkan yardımcımız da, yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bu olay üzerine sorumluluk almış ve görevinden affını talep etmiştir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizde, bu yıl üst düzeyde icra edilen etkinliklere gölge düşürmeyi amaçlayan paylaşım ve açıklamaları kınıyor, bilgimiz dışında üretilen haberlere itibar edilmemesini rica ediyorum.” dedi

 

                                                                             

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER