Gündem

Sivas Belediyesi'nden Tasarruf Hamlesi

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki tedbirlerin tüm kamuoyuna duyurulmasından ardından Sivas Belediyesi de tasarrufun önüne geçmek için bir dizi karar aldı. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, ilk etapta uygulanacak tasarruf tedbirleriyle belediye bütçesinde 500 Milyon TL’lik bir kazanç sağlayacaklarını söyledi. Başkan Uzun, makam aracı olarak da Togg’u kullanacağını ifade etti.

17-05-2024 10:42
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf paketinin detaylarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Tasarruf konusunun kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Belediyesi’nin de kamu tasarrufu konusunda gerekli adımları atacağını söyledi.  

KEMER SIKACAĞIZ

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, tasarruf tedbirleri kapsamında bir proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Belediye kaynaklarının verimli kullanılması noktasında gerekli bütün gayreti göstereceklerini aktaran Uzun, böylelikle belediye bütçesinde ciddi bir mali yükten kurtularak önemli miktarda tasarruf sağlayacaklarını kaydetti.

İZLEME MERKEZLERİ KURACAĞIZ

Tasarruf kapsamında bir izleme merkezi kuracaklarını aktaran Başkan Uzun, “Yaklaşık on gün önce bir projeyi hemen faaliyete geçirdik. Yaklaşık iki hafta sonra da projeyi tamamlayacağız. Sivas izleme merkezleri kuracağız. Bu izleme merkeziyle birlikte belediyenin içerisindeki bütün araçlar, iş makinelerinden tutun da arkadaşlarımızın kullanmış oldukları bütün araçlara kadar her şeyin tüm Sivas halkı tarafından izlenen hatta yurt dışındaki bir vatandaşımızın bile izleyebileceği bir sistem oluşturacağız. Bu sistemle birlikte biz inanıyoruz özellikle yakıt konusunda iş gücü konusunda ve zaman konusunda çok büyük tasarruf elde edeceğimizi düşünüyoruz. İki hafta sonra bu sistemi Sivas'taki basın mensuplarımızla birlikte paylaşacağız” dedi.

YENİ MAKAM ARACI TOGG OLACAK

Başkan Uzun,  tasarruf tedbirleri kapsamında makam aracını da değiştireceğini belirterek, “Şimdi makam aracında Auidi’yi bıraktık.  Bundan sonraki süreçte Togg aracını kullanacağız. Bunların yanında da daha birçok kalemde çok fazla tüketimin olduğu noktalar bunları var, tespit ettik. Bunlarda da tasarrufa gideceğiz.  Önümüzdeki 5 yıl içerisinde tahmini tasarrufta elde edeceğimiz gelir 500 milyon TL'lik bir tasarruf sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER