Gündem

Sivas Belediyesi’ne Tasarruf Eleştirisi!

Borç batağındaki Sivas Belediyesi bünyesindeki tarihi konaklarda kapsamlı bir tadilat ve yenileme çalışmalarına başlanacak olması tepkileri de beraberinde getirdi. Her fırsatta “Bütçede para yok” diyen Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un, kamu tasarrufu tedbirleri kapsamında uygulanan kemer sıkma politikalarına rağmen konak restorasyonları için oluşacak maliyetin altından nasıl kalkacağı merak ediliyor.

Sivas Belediyesi’ne Tasarruf Eleştirisi!
27-08-2024 15:43
SİVAS

Haber Merkezi

Sivas Belediye Başkanı  Adem Uzun, mülkiyeti Sivas Belediyesi’ne ait olan tarihi konaklardaki ön inceleme çalışmalarına başladı. Susamışlar Konağı, Kolağası Konağı, Terzioğlu Konağı ve Abdi Ağa Konağındaki restorasyon çalışmalarının alanında uzman ekipler eliyle yürütüleceği öğrenildi.

Konaklarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarının başlatılmasını isteyen Uzun, şehrin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmaya kararlı olduklarını vurguladı. Kullanım hakları belirli amaçlar doğrultusunda Sivas Belediyesine ait olan konakların restorasyon çalışmalarının yıl sonu itibariyle başlaması ve bir yıl kadar sürmesi bekleniyor.

BELEDİYENİN 752 MİLYON BORCU VAR

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, belediyenin 752 milyon borcunun olduğunu açıklamıştı. Her fırsatta belediyenin borç batağında olduğunu vurgulayan Uzun’un konak restorasyonları için ortaya çıkan maliyeti nasıl karşılayacağı kamuoyu tarafından sorgulanmaya başladı. Kamuoyu tarafından, “Tarihi değerlere, tarihi eserlere, ecdat yadigarına sahip çıkmak elbette çok önemli. Ancak belediyenin bu kadar çok borcu olduğu söyleniyor. Sivas’ın çok daha önemli sorunları varken ve tasarruf tedbirleri varken konak restorasyon etmek öncelikli olmamalı. Ayrıca restorasyon süreçlerinde geçmiş yıllarda restorasyon işlerinin kimlere nasıl verildiği aşikarken şimdi nasıl bir politika uygulanacak? Restorasyon zahmetli ve maddi külfeti oldukça fazla olan bir iş. Belediye bu kaynağı nerden bulacak?” yorumları yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER