Gündem

Sivas Belediyesi ve AK Parti Arasında Çetin Pazarlık

Son günlerde Sivas kulislerinde konuşulan iddia kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Seçimlerin ardından seçimin kazanan ve kaybeden tarafıyla ilgili gündeme gelen iddia Sivas’ta siyasi dengeleri alt üst edecek cinsten. İddiaya göre Sami Aydın’ın AK Parti Sivas İl Başkanı olması halinde Sivas Belediyesi de el değiştirerek AK Parti’ye geçecek.

Sivas Belediyesi ve AK Parti Arasında Çetin Pazarlık
04-06-2024 09:39
SİVAS

HABER MERKEZİ

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2 ay geçti ancak siyasi arenadaki hareketlilik bitmedi. Sivas’ta seçimleri Büyük Birlik Partisi Adayı Adem Uzun’un kazanmasının ardından pek çok iddia gündeme gelirken, kulislerde son günlerde konuşulan konular hem AK Parti’de hem de Büyük Birlik Partisi’nde büyük infial yaratacak gibi duruyor. İddiaya göre Sami Aydın AK Parti Sivas İl Başkanı olması halinde Sivas Belediyesi’ni AK Parti’ye taşıyacak.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM SİNYALİ

Seçimden mağlubiyetle ayrılan AK Parti’de il teşkilatının görevden alınması ya da yönetimin tüm kadrolarıyla istifa etmesi beklenmişti. Ancak 2 aylık süreçte beklenen olmadı ve seçimin mağlubu AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi görevine devam etti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine AK Parti’nin önemli isimleri değişimin yılsonuna kadar yaşanacağını düşünerek il başkanlığı için çalışmalarını başlattı. AK Parti’nin ağır topları şimdiden kulis çalışmalarına başlayarak il başkanlığı için temas ve ziyaretlerini yoğunlaştırdı.

SAMİ AYDIN İL BAŞKANLIĞINI İSTİYOR

AK Parti İl Başkanlığı için adı geçen isimlerden biriside Sami Aydın. AK Parti’nin kurucu il başkanı olan ve 2 dönem Sivas Belediye Başkanlığı yapan Sami Aydın’ın yeniden AK Parti İl Başkanı olmak istediği öğrenildi. İl başkanlığını isteyen Sami Aydın’ın bu doğrultuda kulis çalışmalarına başladığı ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi.

SAMİ AYDIN ADEM UZUN’U DESTEKLEDİ Mİ?

Ancak seçim döneminde Sami Aydın’ın Büyük Birlik Partili Adem Uzun’u desteklediği ve maddi destek verdiği iddiaları şok etkisi yaratmıştı. Hem Sami Aydın’ın hem de Adem Uzun’un ‘İlbeyli’ olması nedeniyle ikilinin arasının iyi olduğu ve aralarından su sızmadığı ifade edilmişti. Sami Aydın iddiaları yalanlasa da AK Parti teşkilatlarının ve AK Parti’ye gönül verenlerin gündeme gelen iddialar üzerine Sami Aydın’a tepki gösterdiği hatta bazı isimlerin Sami Aydın’ın partiden ihraç edilmesini istediği bile konuşuldu.

BELEDİYE AK PARTİ’YE Mİ GEÇECEK

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Sivas gündemi yeni bir iddia ile sarsıldı. İl Başkanlığı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Sami Aydın’ın bir mecliste “Eğer bana destek verir ve AK Parti İl Başkanı olmama katkı sunarsanız bende Sivas Belediyesini yeniden AK Parti’ye taşıyacağım” dediği iddia edildi. Sami Aydın’ın kullandığı bu ifade kendi gibi İlbeyli olan Adem Uzun’un Büyük Birlik Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye geçeceği şeklinde yorumlandı. Adem Uzun’un kendine siyaset yolunu açmak ve ilerleyen dönemlerde milletvekili olmak istediği için değişime sıcak bakacağı da yine kulislerde konuşulmaya başladı. Sami Aydın’ın seçim döneminde de hemşerisi Adem Uzun’u desteklediği iddiaları tazeliğini korurken kamuoyunda Sivas Belediyesi’nin Büyük Birlik Partisi’nden AK Parti’ye geçip geçmeyeceği konuşulmaya başladı. Olası bir değişim durumunda ise Büyük Birlik Partisi’nin nasıl bir tepki göstereceği merak konusu oldu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER