Gündem

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde İsrail Ürünlerine Boykot

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Filistin’de vahşet yapan İsrail ürünlerinin üniversitede satılmayacağını bildirdi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde İsrail Ürünlerine Boykot
09-11-2023 12:37
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Anadolu Üniversiteler Birliği, İsrail’in ürünlerini boykot etme kararı aldı. Birliğe üye olan SBTÜ’de de Filistin’de soykırım yapan İsrail’in ürünleri satılmayacak.

Yapılan açıklamada, “Tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de bir insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. İşgalci İsrail ordusu tarafından, Filistin’de Müslüman kardeşlerimize evrensel değerler ve uluslararası hukuk hiçe sayılarak yapılan insanlık dışı bu muamele asla kabul edilemez. 7 Ekim’den bu yana çocuk, yaşlı demeden tüm sivil halkı hedef alan hastaneler, okulları ve ibadethaneleri bombalayan eli kanlı İsrail’in giriştiği bu soykırıma karşı Anadolu Üniversiteler Birliği olarak sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz. Anadolu Üniversiteler Birliği 15 üniversite olarak bizler Filistin’de yaşanan zulme destek vermemek adına İsrail menşeli ürünlerin ve bu insanlık dışı suçuna destek verdiği bilinen markaların ürünlerini boykot etme kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

sivas son dakika      sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER