Gündem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile TİHEK Ortak Projeler Üretecek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ve Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında insan hakları alanında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında ortak projeler üretilecek.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile TİHEK Ortak Projeler Üretecek
02-11-2023 10:51
SİVAS

 Hakan KALELİ 

SCÜ ile TİHEK arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç katıldı.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Bu iş birliği ile her iki kurum arasında kurum içi eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, bilimsel konferanslar düzenlenecek, insan haklarını konu edinen ulusal ve uluslararası düzeyde ortak projeler yürütülecektir. Öğrencilerimize yönelik “İnsan Hakları Sertifika Programları” gerçekleştirilerek Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesinde staj yapma imkânı sağlanacaktır. Protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Protokolün amacı; insan hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek, ayrımcılıkla mücadele etmek, insan haklarına saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunduğu ifade edildi.

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER