Yaşam

Sivas Esnafı Osman Amcanın Yüzünü Güldürdü

Sivas Pazarcılar Odası, iki yıl önce KOAH hastalığı nedeniyle işini bırakmak zorunda olan ve evden çıkamaz hale gelen Osman Arslan için seferber oldu. Esnaflar kendi aralarında topladıkları paralarla Arslan, motorlu araç satın alarak örnek bir davranışa imzaladı.

Sivas Esnafı Osman Amcanın Yüzünü Güldürdü
08-08-2024 10:46
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Pazarcılar Odasına kayıtlı esnaflar örnek davranışlarıyla takdir topladı. Pazarlarda ve toptan sebze halinde yıllarca çalışarak rızkını temin eden Osman Arslan, iki yıl önce Koah hastalığı teşhisi konduktan sonra işini bırakarak evden dışarı çıkamaz hale geldi. Rahatsızlığı nedeniyle zor durumda olan ve dışarı çıkamayan Osman Arslan’a Pazarcı esnafı sahip çıkarak yüzünü güldürdü. Pazarcılar Odası Başkanlığına seçildikten sonra pazarlardan çıkmayan ve esnafla sürekli birlikte olan Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin, yıllarca pazarlarda emek veren Osman Arslan için seferber oldu. Koah hastalığı nedeniyle oksijensiz yaşayamayan Arslan için esnafı seferber eden oda başkanı Halil Şahin, pazarcılardan  ve toptan sebze halinde bulunan esnaflardan para toplayarak Osman Arslan’a motorlu araç satın alarak teslim etti.

Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin, esnafların her konuda duyarlı olduğunu ifade ederek, “Pazarcı esnafımız yaz kış demeden vatandaşlara hizmet vermektedir. Pazarcı esnafımızla iç içe olarak yıllarca mesai harcayan , birlikte olan Osman Arslan rahatsızlanınca evden çıkamaz hale geldi. Amacımıza sahip çıkmak, mağduriyetini gidermek amacıyla harekete geçerek yaklaşık 70 bin lira para topladık. Üç tekerli araç satın alarak aracımızı süsledikten sonar Osman amcamızın evine ziyarete gittik ve teslim ettik. Aracın arka kısmına da oksijen tüpünü yerleştirdik. Osman amcamız çok mutlu oldu ve yüzü gülmeye başladı. Bizlere destek olan, birlik ve beraberlik sağlayarak yardım yapan Pazarcı esnafımıza ve Toptan Sebze Halinde faaliyet gösteren esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ise, pazarcı esnafının yapmış olduğu yardımın çok anlamlı olduğunu dile getirerek oda başkanı Halil Şahin’in şahsında pazarcı esnafına ve destek veren herkes teşekkür etti.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika



 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER