Gündem

Sivas Filme Doyacak

Sivas Valiliği ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile ilimizde bu yıl ilk kez Uluslararası Film Festivali düzenlenecek. 27-31 Mayıs tarihleri arasından gerçekleştirilecek festivalde film gösterimleri, söyleşiler ve film yarışması yapılacak. Vali Yılmaz Şimşek festivalin Sivas’ın tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

23-05-2024 13:44
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas ilk kez bir uluslararası film festivaline kapılarını açmaya hazırlanıyor. Valilik ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile hazırlanan festival 27-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında valilik ek binasında tanıtım toplantısı düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve festivali düzenleyen akademisyenlerin katıldığı toplantıda festival hakkında bilgiler verildi.

FESTİVALİN HEYECANINI YAŞIYORUZ

7 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra eşsiz doğası, geleneksel el sanatları ve yöresel mutfağıyla da ön plana çıkan bir şehir olduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Şehrimiz bu zenginlikleriyle çoğu zaman ilimlere, belgesellere ve dizilere de konu olmaktadır. Sivas'ın bu eşsiz güzelliklerini ve zenginliklerini tanıtmak ve herkese anlatmak için sanatsal etkinliklerde oldukça önemlidir. İşte bu anlaşma doğrultusunda Cumhuriyet Üniversitemiz İletişim Fakültesi öncülüğünde valiliğimiz ve üniversitemizin destekleriyle şehrimiz sinema alanında ilk bir film festivaline ev sahipliği yapıyor bunun heyecanını da şehir olarak hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

SİVAS’TA SANAT RÜZGARI ESECEK

Festival Sivas’ta sanat rüzgarı estireceğini ifade eden Vali Şimşek, “Sinemaya ilgi duyan öğrencileri, akademisyenleri ve sektörde çalışan profesyonelleri bir araya getirerek sinema severlerin Sivas'ı daha da yakından tanımasına vesile olacaktır. İnşallah bu etkinlik ile yapımcılarımız bundan sonra Sivas'a daha çok ilgi gösterecekler. Bu da şehrimizin dizi, sinema ve belgeseller ile de tanınmasını sağlayacaktır. “ dedi.

TERCÜBELİ İSİMLER TARAFINDAN DÜZENLENİYOR

İlk kez yapılacak film festivalinde tecrübeli akademisyenlerin imzası bulunuyor. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Sert, Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer gibi isimlerin yer aldığı festivalin kentin kültür ve sanatına ciddi bir katkı sunması bekleniyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER