Asayiş

Sivas’ı Sel Vurdu, Evler Su Altında Kaldı

Sivas’ın Gürün ilçesinde akşam saatlerinde sağanak yağışla Tohma çayının taşması sonucu sel meydana geldi. 8 ev sel sularından etkilenirken, ulaşımda aksama yaşandı.

Sivas’ı Sel Vurdu, Evler Su Altında Kaldı
25-08-2024 00:41
SİVAS

HABER MERKEZİ

Meteorolojinin uyardığı iller arasında yer alan Sivas’ta akşam saatlerinde Gürün ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış ile birlikte ilçeden geçen Tohma çayı taştı. Akan sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya’ta bağlayan yolu ulaşıma kapattı. Sağanak yağışın etkisini yitirmesi ile birlikte bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile birlikte kapanan yoldaki sel suları ve çamurlar temizlenerek yol bir süre sonra yeniden ulaşıma açıldı. İlçede sel suları nedeniyle 8 ev zarar gördü. AFAD ekipleri tarafından hasar ve tespit çalışması başlatıldı.

VALİLİKTEN SEL AÇIKLAMASI

Yaşanan sel felaketinin ardından valilik açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"İlimiz Gürün ilçe merkezi ile D-300 Karayolu üzerinde aşırı yağış nedeniyle sel meydana gelmiştir.  Yağışın etkisiyle ortaya çıkan balçığın karayolunu kapatması nedeniyle yol çift taraflı olarak trafiğe kapanmış, ekiplerimizin yoğun çalışması neticesinde kapanan yol kısa sürede temizlenerek her iki taraflı araç trafiğine açılmıştır. İlçe merkezinde de  bazı evlerin bahçeleri ile meskun olmayan bölümleri selden küçük çaplı etkilenmiştir. AFAD, Özel İdare, İtfaiye, Karayolları ve DSİ ekiplerimizin saha tarama ve müdahale çalışmaları devam etmektedir." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER