Gündem

Sivas İl Özel İdaresi'ne Duyurulur! Saklı Cennet Çöplüğe Döndü!

Sivas’ta piknik yapan vatandaşların çöplerini atması sonucu adeta çöplüğe dönen saklı cennet Turnalı kanyonunda çöp konteynerinin olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Bölge halkı gazetemiz aracılığıyla yetkililerden kanyona çöp konteyneri konulmasını talep etti.

Sivas İl Özel İdaresi'ne Duyurulur! Saklı Cennet Çöplüğe Döndü!
25-06-2024 11:52
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas Ekspres Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde Kangal ilçesinde bulunan Turnalı Kanyonunun çöp ve pisliklerle dolmasını gündeme getirmiştik. Güzelliğiyle çok sayıda ziyaretçisini ağırlayan kanyon, piknik severlerinde vazgeçemediği bölgeler arasında. Ancak kanyona gelen ziyaretçilerin piknik yaptıktan sonra çöplerini alanda bırakarak doğaya zarar vermesi kanyona ilginin azalmasına neden oluyor.

TALEP VAR, YANIT YOK

Bölgeden gazetemize ulaşan vatandaşlar kanyonda çöp konteyneri olmadığını bu yüzden ziyaretçilerin çöplerini alana attığını ifade etti. Turnalı kanyonuna konteyner konulması için gerekli yerlere birçok kez başvurular yapıldığını ancak herhangi bir sonuç alınmadığını aktaran vatandaşlar, hem doğanın kirletilmemesi hem de ziyaretçilerin mağdur olmaması için yetkililerden kanyona konteyner konulmasını talep ettiler.

Öte yandan vatandaşlar kanyona piknik için gelen misafirlerin de daha duyarlı davranması gerektiğini belirterek piknik sonrası oluşan çöpleri kendi imkanlarıyla imha etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER