Medya

Sivas'ın Gözdesi Dünya Basınında

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünde üretilen Uais Tank ve konteynır taşıma vagonu Avrupa ve dünya medyasında geniş yer buldu.

Sivas'ın Gözdesi Dünya Basınında
05-09-2024 09:54
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Son dönemde yapılan yatırımlarla adından söz ettiren TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları dünya basınında yer buldu.

Dünya basınında yer alan haberlerde ,” Demiryolu taşıtları üreticisi TÜRASAŞ’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin Altay ana muharebe tankları da dahil olmak üzere askeri araçları taşımasına olanak sağlayacak bir vagon geliştirdiği ifade edildi.

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü Fabrikalarında üretilen prototip Uais Tank ve Konteynır Vagonunun ilk testlerinin tamamlandığı teslimatlarına ise 2025 yılında başlanacağı ifadesine yer verildi.

Vagonların Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı 104 tip araçtan 78'ini taşıyabileceği, ayrıca Vagonun tasarımında Türkiye'nin NATO taahhütleri kapsamında uluslararası operasyonlara ve olası ihracat müşterilerine yönelik TSI düzenlemeleri de dikkate alınabileceğine vurgu yapıldı.

Haberde ayrıca, Uais Tank ve Konteynır taşıma Vagonunun çok yönlü kullanım yerine stratejik ulusal güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak yerli üretime yönelik geliştirildiği, ancak 40 ve 45 ft'lik konteynerleri de taşıyabileceğine dikkat çekildi.

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ,” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünde proje ve Prototipi yapılan ve bütün test ve sertifikasyon süreçleri tamamlanan Tank ve Konteynır Taşıma Vagonunun (Uais) 2024 yılı sonunda Sivas’ta seri üretimine geçileceğini söyledi. Karadağ, bölge müdürlüğü bünyemizdeki emekçi işçi kardeşlerimize, taşeron, memur ve mühendislerimizle birlikte yönetim kadrosundaki tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikte daha güzel işlere imza atacağız. ”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER