Gündem

Sivas'ın Şebeke Sorunu Meclis Gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın köylerindeki internet ve mobil telefonların çekmemesi sorununu meclise taşıdı. Meclis Genel Kurulu’ndan “21 yüzyılda vatandaşımızı mağdur etmeye utanmıyor musunuz?” diyerek seslenen Karasu, verdiği önergeyle konuyu Ulaştırma Bakanı’na da sordu.

Sivas'ın Şebeke Sorunu Meclis Gündeminde!
03-07-2024 13:35
SİVAS

Neslihan KOÇ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın köylerindeki çekmeyen cep telefonu ve internet sorunlarını Meclis’e taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren ve ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşma yaptı. Konuşmasında Sivas’ın köylerindeki internet ve mobil telefonların çekmemesi sorununu dile getiren Karasu, bu konuda özellikle muhtarlardan, vatandaşların mağduriyetlerine ilişkin şikayetler aldıklarını vurguladı.

“Sivas’ın Bbin 233 köyünün yarıdan fazlasında ne internet var, ne telefon var!” diyen Karasu,  221. yüzyılda vatandaşlarımızı bu şekilde mağdur etmeye utanmıyor musunuz?” diye sordu. İnternet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Evrensel Hizmet Fonu’nu da hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Evrensel Hizmet Fonu kurduk! Bu fon ne iş yapıyor? Köylerde hala telefonlar çekmiyor!” diyerek yetkilileri uyardı.

BAKANA DA SORDU

Hazırladığı soru önergesiyle de konuyu gündemde tutan Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğulu’na Anayasa’nın haberleşme hürriyetine ilişkin maddesini hatırlattı. Sivas merkez ve ilçelerine bağlı köylerde mevcut altyapı sorunlarından kaynaklı olarak mobil telefon şebekesine erişim sorunlarının yaşandığını önergesinde de vurgulayan Karasu, “Bu çağda iletişimin olmaması aile ve komşuların birbirleri ile iletişim kuramamasının yanı sıra eğitimden ticarete, sağlıktan güvenlik sorunlarına kadar pek çok alanda hayatı olumsuz etkilemektedir” dedi.

“ANAYASAL HAK İHLAL EDİLYOR”

Önergesinde, “Sivas’ın her bir ilçesi ve bağlı köyleri ayrı ayrı gösterilmek üzere yaşanan sorunların giderilmesi ve özellikle kırsaldaki yerleşim yerlerindeki mobil haberleşme altyapısının iyileştirilmesine yönelik bakanlığınızın yaptığı çalışmalar nelerdir? Sivas’ın her bir ilçesi ve bağlı köylerinde ihtiyaç duyulan internet ve mobil telefon alt yapısının bugüne kadar iyileştirilmemiş olmasının gerekçeleri nelerdir?” diye soran Karasu, “Anayasanın amir hükmüne karşın, Sivas ve köylerinde yaşayan ve haberleşme hürriyetinden yoksun bırakılan vatandaşların anayasal haklarının ihlal edildiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna da yanıt verilmesini talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER