Gündem

Sivas'ın Şehidi Milletin Gönlünde Ölümsüzleşti

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlüğü için hayatlarını feda eden kahramanlar arasında Sivaslı Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin de bulunuyor. O gece Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na atılan ilk bombada şehit olan Ertekin, kahramanlığı ve fedakarlığı ile milletin gönlünde ölümsüzleşti.

Sivas'ın Şehidi Milletin Gönlünde Ölümsüzleşti
14-07-2024 08:58
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

4’üncü sınıf emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin, Türk emniyet teşkilatında uzun yıllar görev yapmış deneyimli bir emniyet müdürüydü. Meslek hayatı boyunca sayısız başarıya imza atan Ertekin, vatanseverliği ve hizmet aşkıyla tanınırdı. Ailesi ve meslektaşları tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Evli ve iki çocuk babası olan Ertekin, emniyet teşkilatında gösterdiği üstün başarı ve gayretle örnek bir polis olarak biliniyordu.

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye’nin tarihinde unutulmayacak bir yere sahip. Münir Murat Ertekin, darbe girişimini öğrendiği anda görev başındaydı. Hainlerin Özel Harekat Daire Başkanlığı’na attığı ilk bombada meslektaşlarıyla birlikte şehit oldu. Münir Murat Ertekin’in şehadeti, ailesi, meslektaşları ve tüm Türkiye için büyük bir kayıp oldu. Ancak onun gösterdiği cesaret ve fedakarlık, milletin hafızasında ve kalbinde ebediyen yer etti.

15 Temmuz gecesi, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde önemli bir dönüm noktası oldu. Münir Murat Ertekin gibi kahramanlar, o gece canları pahasına demokrasiyi savundu. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlık, milletimizin özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan inancını bir kez daha pekiştirdi. Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in anısı, Türkiye’nin dört bir yanında, gönüllerde ve zihinlerde yaşamaya devam ediyor. Ertekin’in mezarlığı Sivas’ta Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde bulunuyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER