Gündem

Sivas'ın Şehirli Kadınları Malatya'da

Gençlik ve Eğitim Derneği (GEDER) öncülüğünde Malatya’da “Birinci Türk Dünyası Teşkilatları Buluşması” düzenlendi. Programa Sivas'ı temsilen Şehirli Kadınlar Derneği üyeleri katıldı.

Sivas'ın Şehirli Kadınları Malatya'da
31-07-2024 10:40
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Malatya’da düzenlenen “Birinci Türk Dünyası Teşkilatları Buluşması”na ilimizi temsilen Şehirli Kadınlar Derneği Başkanı Ayşegül Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyesi Merve Çaşkurlu Çekin katıldı. Programa Türk Dünyası Teşkilatları ve 32 ilden sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri katıldı.Üç gün süren etkinlikte, Şehirli Kadınlar Derneği üyeleri, Malatya Valisi Settar Yavuz ziyaret ederek, yerel yönetim ve STK’ların önemi hakkında  bilgi aldı.

Daha sonra Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Keskin’e yapılan ziyarette, ekonomik iş birliği ve bölgesel ticaret konuları konuşuldu.

İnönü Üniversitesi’ne yapılan ziyarette ise, üniversitenin projeleri ve akademik çalışmaları hakkında bilgi aldılar.Rönesans-1 Konteyner Kent’e yapılan ziyarette, afet sonrası yerleşim alanları ve burada yaşayan halkın durumları incelendi. Çocuklarla oyunlar oynayan ve Konteyner Kent hakkında bilgi alan heyet çocuklara oyuncaklar hediye dağıttı.

Dernek Başkanı Ahmet Bayduz ;“Siz kıymetli katılımcılarımıza yoğun ve verimli bir program hazırladık. Katılımcılar arasında hem kültürel hem de iş birliği açısından önemli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyoruz. Gençlik ve Eğitim Derneğimiz, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki etkinliğimizin etkilerinin 32 il ve 5 ülkeden daha fazla noktaya sirayet etmesini temenni ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. 


Şehirli Kadınlar Derneği Başkanı Ayşegül Coşkun ise programda Dernek çalışmalarından bahsetti. Diğer derneklerle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu programa davetlerinden dolayı Dernek Başkanı Ahmet Bayduz’a ve emeği geçen tüm dernek üyelerine teşekkür ederiz dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER