Eğitim

Sivas’ın Zenginlikleri Anlatıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, "Öğretmen Akademileri Projesi" kapsamında ilimizde yürütülen Sivas Öğretmen Akademileri "Şehir ve Kültür Akademisi"nde 1. dönem etkinlikleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Eğitimci- Yazar Aziz Erdoğan'ın gerçekleştirdiği, "Sivas'ı Yaşamak" söyleşisi ile tamamlandı.

Sivas’ın Zenginlikleri Anlatıldı
01-10-2024 10:48
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Sivas Öğretmenevinde düzenlenen programa, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, birim amirleri ve "Şehir ve Kültür Akademisi"ne başvuru yapan gönüllü öğretmenler katılım sağladı.

Eğitimci- Yazar Aziz Erdoğan, Sivas'ın köklü tarihine vurgu yaparak başladığı konuşmasında kentin kültürel yapısı, mimarisi ve halkın yaşam biçimine kadar pek çok başlıkta bilgilendirmede bulundu. Erdoğan, şehrin tarihi yapılarından olan; Divriği Ulu Camii, Gök Medrese, Buruciye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese gibi mimari şaheserlerden bahsederken, bu yapıların hem Türkiye hem de dünya mirası açısından önemine dikkat çekti. Erdoğan, halk kültüründe derin izler bırakan önemli şahsiyetler ve Sivas Kongresi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki rolü üzerine de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda, Erdoğan'a "Şehir ve Kültür Akademisi"ne sağladığı katkı ve katılımlarından dolayı plaket ve hediye takdiminde bulunuldu. Programa katılım sağlayan öğretmenlere ise akademi belgesi takdim edildi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER