Gündem

Sivas İtfaiyesinin Yapamadığını Vatandaş Yaptı

Sivas’ta ağaçta mahsur kalan yavru kediyi kurtarmak için gelen İtfaiye ekipleri kediyi indiremeyince mahalle sakini ağaca tırmanarak yavru kediyi kurtardı.

10-11-2023 10:55
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Sivas’ta Şeyhşamil Mahallesi Melik Reşit Hanım Caddesinde bir grup arkadaş yoldan geçtikleri sırada kedi sesi duydu. Sesin olduğu yere doğru giden grup yavru bir kedinin çam ağacında mahsur kaldığını fark etti. Kendi çabalarıyla kediyi indiremeyen vatandaşlar durumu Sivas Belediyesi İtfaiyesine haber verdi. Yaklaşık 1 saat sonra olay yerine gelen İtfaiye ekipleri ağacın elektrik tellerine yakın olması ve dalların sık olması nedeniyle kediyi indiremeyeceklerini söyledi. Bir süre bekledikten sonra ağaca çıkmayı deneyen ekipler başarılı olamadı ve kedinin kendi kendine inebileceğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı.

YAVRUNUN ANNESİ BİR SANİYE OLSUN AYRILMADI

Yavru kedinin annesi de bir saniye olsun ağacın dibinden ayrılmayarak yavrusunun kurtarılmasını bekledi. Bunun üzerine mahallesi sakinleri ve arkadaş grubu yavru kediyi indirmek için seferber oldu. Mahalle sakinlerinden bir vatandaş evden getirdiği merdivenle ağaca tırmandı. Çubuk yardımıyla yavru kediye ulaşan vatandaş dakikalarca süren çabanın ardından minik kediyi kurtarmayı başardı. Büyük bir mutluluk yaşayan vatandaşlar yavru kediyi annesine kavuşturdu. Kediler korunmak üzere mahalle sakinleri tarafından apartmana alındı.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Utkun 11 ay önce
Helal olsun
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER