Gündem

Sivas Kadın İstihdamında Öncü Merkezlerden Biri Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas’ta ‘Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Tanıtım Programına' katıldı. Bakan Işıkhan burada yaptığı açıklamada, “Ben Sivaslı kadınların; azmine ve kararlılığına güveniyorum. Çalışmanın, üretmenin, bereketin, bolluğun şehri Sivas, Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzun öncü merkezlerinden biri olacaktır’’ dedi.

10-08-2024 12:20
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilk kez Sivas’a geldi. Işıkhan, temasları kapsamında Sivas İş Pozitif Toplantısına katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve diğer il protokolü üyeleri katılım sağladı.

 “KADIN VE GENÇ İSTİHDAMININ ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ’’

Programda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, kadın istihdamına verdikleri önemden bahsederek,  “Biliyorsunuz Bakanlık olarak istihdam, bizim öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Kalkınma sürecini başarıyla tamamlamış, her bakımdan güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye için bu konuya hassasiyetle eğilmemiz gerekiyor. Bakanlık olarak, yediden yetmişe her bireyin kalkınma hamlemize destek verdiği bir sistem için bilhassa kadın ve genç istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu sebeple kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak  her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Özellikle kadın istihdamı, istihdam politikalarımızın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kadın istihdamı, sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlüklere kavuşma noktasında büyük  mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en  çok önemsediği konuların başında geliyor. Çünkü hedeflediğimiz Türkiye Yüzyıl’ını inşa etmenin yolu, kadın-erkek her bir  insanımızın sosyal ve ekonomik kalkınma sürecinde imkanı ölçüsünde yer  aldığı topyekun bir seferberlik şuurundan geçmektedir’’ şeklinde konuştu.

 

408 BİN 139 KADIN İŞ SAHİBİ OLDU

Işıkhan, İş-Pozitif projesi ile bugüne kadar 408 bin 139 kadının işe yerleştirilmesini sağladıklarını belirterek,  “Şubat ayında Bakanlık olarak, Türkiye’nin emektar kadınları adına önemli bir projeyi hayat geçirdik. İş Pozitif Kadın İstihdamı Projemizin açılışını Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle İstanbul’da gerçekleştirmiştik. Projeyi tüm kadınlara duyurmak üzere yedi bölgemizin tamamını kapsayacak şekilde il il gezip anlattık. İş Pozitif’i, genel manada baktığımız zaman; “iş arayan ile işverenin çevrimiçi olarak bir araya gelebileceği bir iş birliği sistemi” olarak tanımlayabiliriz. Proje kapsamında, 10 Bakanlığımızın proje ortağı olduğu, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alacak, bir bilgi ve iletişim sistemi kurduk. İş-Pozitif projemizle bugüne kadar 408 bin 139 kadının işe yerleştirilmesini sağladık. Kadınların geleceğine yapılan yatırımın; milletimizin geleceğine yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz’’ şekline konuştu.

SİVASLI KADINLARIN; AZMİNE VE KARARLILIĞINA GÜVENİYORUM

 

 Sivaslı kadınların azmine ve kararlılığına güvendiği dile getiren Bakan Vedat Işıkhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Ben inanıyorum ki kadınlar, Türkiye Yüzyılında ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol üstlenecektir.  Bugün aramızda mutlaka bu tür desteklerle kendi işini kurmuş ve başarılı olmuş girişimci kardeşlerimiz de vardır. Kadınların, bir çalışan olarak bir işletme de ya da kurumda yer alması kadar,  kendi adına iş yapan ya da işveren olarak ekonomide aktif bir şekilde yer almaları da son derece önemlidir. Ben Sivaslı kadınların; azmine ve kararlılığına güveniyorum. Sivas; milli mücadelenin şehridir ve biz bu mücadeleyi kadınlarla birlikte verdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı mücadelesini de yine kadınların katkısıyla vereceğiz. Yine aynı güçle; çalışarak, üreterek, hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmamıza katkı sağlayan emektar kadınlarla birlikte Cumhuriyetimizin ikinci  yüzyılını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz.’’

Video: AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER