Yaşam

SİVAS-MALATYA´YA DA HIZLI TREN

SİVAS-MALATYA´YA DA HIZLI TREN

SİVAS-MALATYA´YA DA HIZLI TREN
08-02-2017 08:01

Erhan CEYLAN/

Sivas-Ankara arasını 2 saate düşürecek ve 2018 yılında hizmete girecek olan Hızlı tren projesine, Sivas-Malatya arasının da dahil edilmesi için çalışmalara başlandığı açıklandı. Malatya Valisi Mustafa Toprak, hem yük hem de yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere planlanan Sivas (Çetinkaya) - Malatya Demiryolu Hızlı Tren Projesi´nin hayata geçirilmesi amacıyla ilk adımların atıldığı söyledi.

35 TÜNEL-18 VİYADÜK-13 KÖPRÜ

Mevcut demiryolunun bahse konu projeye uygun olmaması nedeniyle bağımsız olarak gidiş geliş yeni bir demiryolu hattının yapılacağını, böylelikle Sivas, Ankara ve hattın ulaştığı illere seyahat süresinin azalmış olacağını kaydeden Vali Toprak, proje kapsamında 35 tünel ve 18 viyadük, 13 köprü yapılması ile, Yazıhan, Hekimhan ve Malatya istasyon binalarının revize edilerek kullanılmasının planlandığını açıkladı.

SİVAS-YERKÖY´DE SON DURUM!

13 Mart 2009 tarihinde temeli atılan ve Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren projesinin birinci etabını oluşturan Yerköy-Sivas hattındaki istasyon kazı çalışmaları bitme noktasına geldi. 2 milyar 486 milyon liraya mal olan Yerköy-Sivas etabı büyük oranda tamamlandı.

Sivas-Erzincan Hızlı Tren Hattı Projesi´nde ise yer tesliminin ardından 1/2000 ölçekli harita çalışmaları devam ediyor.

2018´DE TAMAM

Hızlı tren hattı çalışmalarının ihaleyi alan 8 müteahhit firma tarafından sürdürüldüğü belirtilirken, Vali Davut Gül, bir süre önce yaptığı açıklamada, hızlı trenin 2018 yılında hizmete gireceğini belirtmişti.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER