Sağlık

Sivas Numune Hastanesi’nin Statüsü Değişecek

Sivas Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu,  Sivas’ta sağlık alanında yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Mahmutoğlu,  Sivas Numune Hastanesinde yoğun bakım yatak sayısını artırmayı planladıklarını belirterek Sivas Numune Hastanesi’ni 3. basamak hastane statüsüne alınması noktasında da çalışma başlattıklarını söyledi.

Sivas Numune Hastanesi’nin Statüsü Değişecek
15-05-2024 16:21
SİVAS

Hakan KALELİ

Göreve geldiği günden beri Sivas’ta sağlık alanında yürütülen çalışmaları düzenli olarak basın mensuplarıyla paylaşan Sivas Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu, bir kez daha basın mensuplarıyla buluştu.

Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen programda konuşan Mahmutoğlu, acil sağlık hizmetleri ve idari hizmetler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AMBULANS HELİKOPTER HASTALARIN İMDADINA YETİŞİYOR

Sivas için büyük önem arz eden ambulans helikopterin 1 Mart itibariyle hizmete başladığını anımsatan Mahmutoğlu, bu süreçte helikopterin 112 hastaya hizmet verdiğini dile getirdi. Mahmutoğlu, ambulans helikopterin görev sahası içerisinde Sivas’ın yanı sıra Tokat, Erzincan ve Gümüşhane’nin yer aldığını belirtti.

Sivas’a son 6 ay içerisinde 54 kalem sağlık cihazının geldiğini dile getiren Mahmutoğlu, bakanlıkla koordineli bir şekilde çalışarak şehrin bu alandaki altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

AFET DURUMLARINA HAZIRIZ

Sağlık İl Müdürlüğü envanterinde bulunan Mobil Şişme Sahra Hastanesini 15 Nisan tarihinde yenileyerek acil ve afet durumlarında kullanılmak üzere hazır hale getirdiklerini belirten Mahmutoğlu, “Mobil Şişme Sahra Hastanesi afet ve acil durumlarda yaklaşık 30 dakikada tam donanımlı olarak hizmet vermeye hazır hale gelmektedir. Toplamda 280 metrekare büyüklüğünde olup, triyaj alan, kırmızı alan, sarı alan ve yeşil alandan oluşmaktadır” dedi.

Palyatif hizmetlerine değinen Mahmutoğlu, “22 Mart tarihinde Divriği Sadık Özgür Hastanesi 4 yataklı palyatif servisi açıldı. 19 Nisan tarihinde Gemerek Devlet Hastanesine 4 yataklı palyatif servisi açıldı. 4 Mart tarihinde Numune Hastanesi palyatif servis kapasitesi 14 yataktan 28 yatağa çıkarıldı” dedi.

Sivas Valiliği himayesinde başlattıkları Şifa Projesine değinen Mahmutoğlu,  proje ile yetişkinlerde kanser taramaları, çocuklarda ağız ve diş sağlığı taramaları ve birçok farkındalık çalışmaları ile şehrin sağlık alanındaki gücünü ilçelere taşıyacaklarını vurguladı.

NUMUNE HASTANESİNİN 3. BASAMAK HASTANE YAPMAK İSTİYORUZ

Sivas Numune Hastanesinde yoğun bakım yatak sayısını artırmayı planladıklarını dile getiren  Mahmutoğlu, bu sağlık kuruluşunun 3. basamak hastane statüsüne alınması noktasında çalışma başlattıklarını belirtti.

Şarkışla ve Hafik’e yeni hastane kazandırılması noktasında çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Mahmutoğlu, “Vatandaşlarımızın daha konforlu, otel odası rahatlığında hizmet almalarını amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Mahmutoğlu, göreve geldiği günden bu yana Sivas’a tıbbi cihaz, malzeme ve yapım işi kapsamında gelen ödeneğin ise 372 milyon 25 bin lira olduğunu dile getirdi.

Mahmutoğlu, sunumunun ardından hastane başhekimleriyle birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER